10/12/2017

Flitsende teaser voor Sony’s geanimeerde Spider-Man

Ook Sony Pictures Animation ontsnapt niet aan het superheldenvirus dat in Hollywood heerst. De studio achter Hotel Transylvania, Surf’s Up en The Smurfs werkt momenteel druk aan een bioscoopfilm over Spider-Man.

Spider-Man: Into the Spider-VersePhil Lord en Chris Miller, de bedenkers van Cloudy with a Chance of Meatballs, werken als producenten mee aan de animatiefilm, waarvoor Lord ook het script schrijft. Aan het hoofd van de superheldenfilm staan maar liefst drie regisseurs: Bob Persichetti (head of story The Little Prince en Puss in Boots), Peter Ramsey (regie Rise of the Guardians) en Rodney Rothman (schrijver 22 Jump Street).

Vandaag werd een eerste teaser vrijgegeven die de ambitieuze look van de animatiefilm onthult. Anders dan bij de meeste computeranimaties pakken de makers uit met een unieke, visuele stijl die geïnspireerd is door de strips.

Spider-Man: Into the Spider-VerseOok bijzonder is dat het hoofdpersonage niet – zoals vaak – de bleekscheet Peter Parker is, maar Miles Morales: een zwarte jongeman met Latijns-Amerikaanse roots uit de recentere versies van de Marvel-strips. Wel lijken verschillende versies van Spider-Man in de film op te duiken, iets waarnaar ook in de titel Into the Spider-Verse wordt verwezen.

Miles Morales wordt ingesproken door Shameik Moore. Andere acteurs die hun stem aan de film lenen zijn Brian Tyree Henry (Jefferson Davis, de vader van Miles), Mahershala Ali (Aaron Davis, de oom van Miles) en Liev Schreiber (een mysterieuze schurk).

Het resultaat wordt in de Nederlandse zalen verwacht op 20 december 2018.

Eerste teaser voor Spider-Man: Into the Spider-Verse

Geplaatst door onder Films, Trailers