08/11/2017

Verse beelden uit Peter Rabbit-film

Volgend jaar wordt de 125e verjaardag gevierd van Peter Rabbit. In 1893 dook het konijn voor het eerst op in een brief van Beatrix Potter. Later bracht de Britse schrijfster en illustratrice een reeks kinderboeken uit, die nadien in het Nederlands werden uitgegeven onder de titel Pieter Konijn.

Poster Peter RabbitIn het originele boek The Tale of Peter Rabbit (1902) wil het ondeugende konijn de moestuin van de boze Mr. McGregor binnendringen om er van de heerlijke groenten te smullen, maar dat verhaal wordt wat uitgebreid. De film zal nu ook laten zien hoe Peter strijdt met de jonge McGregor om de affectie van Bea, de vriendelijke buurvrouw die erg veel van dieren houdt (en wellicht vernoemd is naar de schrijfster).

Will Gluck, die de film regisseert, schreef het script samen met Rob Lieber. In tegenstelling tot de animatieserie die in 2012 verscheen, zal de bioscoopfilm een mix van live action en computeranimatie bevatten. Net zoals in de Smurfen– en Paddington-hybridefilms zullen echte acteurs en digitaal gecreëerde personages naast elkaar verschijnen. De film is een samenwerking van Columbia Pictures en Sony Pictures Animation (Hotel Transylvania), maar de computeranimatie werd gemaakt door Animal Logic, de Australische studio achter The LEGO Movie en Happy Feet.

Peter RabbitTwee maanden na de eerste trailer is nu een tweede video verschenen waarin nieuwe, explosieve beelden uit de animatiefilm zijn te zien. Hoofdpersonage Peter wordt ingesproken door James Corden, zijn drielingzusjes Flopsy, Mopsy en Cottontail door Margot Robbie, Elizabeth Debicki en Daisy Ridley. De menselijke hoofdrollen worden vertolkt door Domhnall Gleeson en Rose Byrne.

Peter Rabbit wordt in Amerika op het witte doek verwacht op 9 februari 2018. De Nederlandse release volgt een maand later op 28 maart 2018.

Tweede trailer voor Peter Rabbit

(Via Empire)

Geplaatst door onder Films, Trailers