05/11/2017

Trailer voor virtual reality-film Son of Jaguar

De voorbije jaren zijn verschillende korte animatiefilms verschenen die deel uitmaken van Google Spotlight Stories: experimentele films die gemaakt worden voor een virtual reality-beleving.

Poster Son of JaguarWie de creaties met een speciale bril bekijkt, waant zich helemaal in het verhaal. Zonder vr-bril is de film nog steeds in 360° te bekijken op YouTube. Op een smartphone verandert het scherm in een soort van venster, waardoor de kijker zelf kan kiezen wie of wat hij wil bekijken in de enigszins interactieve film.

Getalenteerde filmmakers en bekende studio’s worden ingeschakeld om de korte films te creëren, met succesvolle resultaten. Vorig jaar werd Pearl van Patrick Osborne zelfs genomineerd voor een Oscar. De volgende Spotlight-creatie die verschijnt is Son of Jaguar van Jorge R. Gutierrez (The Book of Life).

Voor zijn eerste vr-film bleef regisseur Gutierrez trouw aan zijn roots en bedacht hij een verhaal over een luchador: een van de typische, gemaskerde worstelaars die de ring onveilig maken in Mexico. Son of Jaguar volgt een worstelaar met één been. Hij moet opnieuw de liefde van zijn familie winnen en de naam van zijn worstelende voorvaders in eer herstellen. Als kijker beleef je de film uit het standpunt van een geest die familie is van het hoofdpersonage en tijdens Day of the Dead terugkeert naar de worstelarena.

Naast de trailer vind je onderaan in dit bericht ook een korte blik achter de schermen waarin regisseur Jorge Gutierrez meer over het verhaal en zijn inspiratie voor de film vertelt. Het is de bedoeling dat wie een vr-bril opzet, als het ware een masker opzet en in Mexico belandt. Net als The Book of Life werd de computeranimatie voor Son of Jaguar gemaakt bij de Amerikaanse studio Reel FX.

Trailer en achter de schermen van Son of Jaguar

Geplaatst door onder Films, Trailers