01/11/2017

Teaser voor World of Tomorrow Episode Two

De Amerikaanse animator Don Hertzfeldt (It’s Such a Beautiful Day, The Meaning of Life, Rejected) heeft een vervolg gemaakt op World of Tomorrow (2015), een ontzettend populaire film die op tientallen internationale festivals werd bekroond.

World of Tomorrow Episode TwoWorld of Tomorrow Episode Two: The Burden of Other People’s Thoughts draait opnieuw om Emily Prime. De kleine meid wordt in het brein gezogen van een incomplete back-upkloon van haarzelf uit de toekomst. Zij is op een missie om haar kapotte geheugen herop te starten. Wat volgt is een bijzondere interactie tussen een naïef, speels meisje en haar geavanceerde afstammeling.

Aan de basis liggen ook deze keer weer de maffe vertelsels van Winona Mae, het vijfjarige nichtje van de maker. Terwijl ze aan het spelen of aan het tekenen was, werden haar fantasievolle uitspraken opgenomen. Vervolgens verzon Hertzfeldt een verrassend filosofisch verhaal rondom een aantal van die geluidsfragmenten. De stem van kloon Emily 6 werd ingesproken door Julia Pott (ook een bekende animator).

Onderaan in dit bericht vind je de eerste fragmenten uit de korte tekenfilm, die 23 minuten duurt. Sinds september 2017 is World of Tomorrrow Episode Two begonnen aan zijn tour langs allerlei festivals.

Eerste teaser voor World of Tomorrow Episode Two

(Via io9)

Geplaatst door onder Films, Trailers