12/11/2017

Serie van Pixarfilm Monsters Inc in de maak

Tot voor kort werkte Disney samen met Netflix om allerlei films en tv-series aan te bieden via het online platform. Daar komt echter een einde aan, want binnen twee jaar wil Disney met een eigen streamingdienst uitpakken.

Disneys eigen streamingdienst zal uiteraard heel wat klassiekers uit het uitgebreide archief bevatten, maar daarnaast wordt er ook gefocust op exclusieve content. Op een vergadering voor aandeelhouders vertelde CEO Bob Iger deze week dat er jaarlijks zo’n vier à vijf originele films zullen worden gemaakt voor de dienst.

Naast die films worden ook nieuwe series gecreëerd. Die zullen gebaseerd zijn op reeksen van Disneys eigen kanalen en bekend bronmateriaal van dochterstudio’s zoals Lucasfilm, Marvel en Pixar. Als voorbeelden werden Star Wars, High School Musical en Monsters Inc genoemd. Vermoedelijk gaat het in dat laatste geval om een animatieserie, maar details zijn op dit moment schaars. Alles is nog volop in ontwikkeling.

Monsters, Inc (2001) is een van Pixars populairste animatiefilms. Het verhaal draaide om monsters die kinderen laten schrikken en hun angstschreeuwen gebruiken als energie. Meer dan een decennium later verscheen Monsters University (2013), een prequel die zich afspeelde in de studententijd van de bekende monsters Mike en Sulley.

Hoewel Disneys eigen animatiefilmfilms al vaak aan de basis lagen van tv-series (denk aan Big Hero 6, Tangled: The Series, The Lion Guard, Stitch!, 101 Dalmatians…), zijn Pixars animatiefilms vrij goed bewaard gebleven van tv-adaptaties. De enige uitzonderingen zijn de Toy Story-spin-off Buzz Lightyear of Star Command en de Cars Toons.

De nieuwe videostreamingdienst van Disney moet in 2019 in de Verenigde Staten gelanceerd worden en zal naar verluidt goedkoper zijn dan Netflix (wat logisch is, want het aanbod zal – zeker in het begin – een stuk kleiner zijn).

(Via Variety)

Geplaatst door onder Series