18/11/2017

Netflix pikt Spaanse animatiefilm Klaus op

SPA Studios pakt vandaag uit met groot nieuws: Klaus, de langverwachte tekenfilm waar bij de Spaanse studio al enkele jaren aan wordt gewerkt, is verkocht aan de bekende videostreamingdienst Netflix.

KlausNa zijn carrière bij Walt Disney (Hercules, Tarzan, Treasure Planet) richtte de Spaanse animator Sergio Pablos zijn eigen studio op en werkte hij mee aan de ontwikkeling (ideeën, storyboards en karakterdesign) van bekende producties uit Hollywood, waaronder Despicable Me en Rio.

Het verhaal volgt een onhandige jongeman die een postkantoor opent in een afgelegen dorp in het Noorden. Het enige probleem? Niemand schrijft er brieven. Aan zijn eenzame en werkloze bestaan tussen de norse bewoners komt een einde wanneer hij een bijzondere (Kerst)man ontdekt.

Klaus - Concept art Pascal CampionHet idee – een komische familiefilm over de oorsprong van Santa Claus – komt van Sergio Pablos, die met Klaus zijn regiedebuut maakt. Het script schreef hij samen met Zach Lewis en Jim Mahoney. Voor de voice cast werden alvast enkele bekende acteurs gestrikt, onder wie Jason Schwartzman, Rashida Jones, J.K. Simmons en Joan Cusack.

Klaus is een ambitieus project dat omschreven wordt als een handgetekende film met de look van een computeranimatie. Om de limieten van het traditionele 2D-medium op te zoeken en nieuwe technieken te ontwikkelen (op vlak van interactieve belichting en geavanceerde textures), werkt Sergio Pablos samen met de makers van de bekende Toon Boom Harmony-software die vaak gebruikt wordt voor tekenfilms. Eerder verscheen van Klaus een eerste, geslaagde teaser online.

Het resultaat wordt rond Kerstmis 2019 wereldwijd op Netflix verwacht.

Progressieshot van animatiefilm Klaus

(Via Variety)

Geplaatst door onder Films