15/11/2017

Illumination maakt Mario-film voor Nintendo

Vorig jaar raakte bekend dat Nintendo met verschillende studio’s in onderhandeling was om geanimeerde bioscoopfilms te maken die gebaseerd zijn op de beroemde games van de Japanse spelletjesmaker.

Logo Illumination EntertainmentDe eerste film is gebaseerd op Super Mario Bros. en draait naar verluidt om de avonturen van Mario en Luigi, de twee broederlijke loodgieters die een fantasievol koninkrijk beschermen tegen een leger van gemene schildpadden en andere vijanden.

Volgens de laatste berichten zal Nintendo voor de animatiefilm de handen ineenslaan met Illumination Entertainment. Dat is de studio achter kaskrakers zoals Despicable Me, Minions, The Secret Life of Pets en Sing. Het nieuws komt niet echt als een grote verrassing. Voor een attractiepark vol bekende gamefiguren werkt Nintendo al samen met Universal Studios Japan. Aangezien Illumination een dochterstudio is van Universal, ligt de keuze voor de hand.

Luigi, Mario, Peach & ToadNa de belabberde liveactionfilm Super Mario Bros. (1993) wil Nintendo het deze keer beter aanpakken. Mario’s geestelijke vader, Shigeru Miyamoto, is daarom als producent bij de film betrokken. Hij krijgt zeggenschap over de creatieve ontwikkeling en zal nauw samenwerken met Illuminations topman Chris Meledandri.

Momenteel is de film in prille ontwikkeling. De computeranimatie zal nadien in Parijs worden verzorgd bij Illumination Mac Guff. Een releasedatum is er voorlopig niet, maar het resultaat laat sowieso nog jaren op zich wachten.

(Via WSJ)

Geplaatst door onder Films