17/11/2017

DreamWorks vindt schurk How To Train Your Dragon 3

Achter de schermen bij DreamWorks Animation wordt al een tijdje gewerkt aan de afsluiter van de How to Train Your Dragon-trilogie. De animatiefilm wordt opnieuw geschreven en geregisseerd door Dean DeBlois (Lilo & Stitch).

How to Train Your Dragon 2In de derde film wil de jonge Viking Hiccup zijn droom verwezenlijken: een plaats creëren waar draken en mensen in vrede kunnen leven. Zijn gevleugelde maatje Toothless wordt echter van huis weggelokt wanneer hij een andere Night Fury-draak ontdekt die ongetemd en erg schuw is. Wanneer het thuisfront wordt bedreigd en Hiccups prille leiderschap op de proef wordt gesteld, zullen zowel de draak als zijn baasje drastische beslissingen moeten nemen om hun soort te redden.

Zopas maakte de studio bekend dat het F. Murray Abraham heeft gestrikt om een schurkenrol in te spreken. De Amerikaanse acteur, die onder andere bekend is uit de maffiaklassieker Scarface en de terroristenserie Homeland, zal zijn stem lenen aan slechterik Grimmel. Voor de andere hoofdrollen keren Jay Baruchel (Hiccup), America Ferrera (Astrid), Kit Harrington (Eret) en Cate Blanchett (Valka) terug.

How to Train Your Dragon 3 wordt pas op 1 maart 2019 in de Amerikaanse zalen verwacht. Acteur Abraham is binnenkort ook te horen in Isle of Dogs, de stop-motionfilm van regisseur Wes Anderson.

(Via Deadline)

Geplaatst door onder Films