02/11/2017

Disney onthult sterrencast van The Lion King-remake

Een van de populairste animatiefilms van Walt Disney krijgt een remake: The Lion King. In tegenstelling tot de klassieker uit 1994 die met handgetekende animatie werd gemaakt, zal de moderne remake volledig met de computer gecreëerd worden.

Het recente succes van The Jungle Book – de remake die in 2016 verscheen en wereldwijd meer dan 830 miljoen euro opbracht in de bioscoop – was voor de studio het ultieme bewijs dat dieren op een realistische wijze met computeranimatie tot leven kunnen worden gebracht.

Net als The Jungle Book wordt de nieuwe Leeuwenkoning geregisseerd door Jon Favreau. Voor Disney/Marvel blikte hij de eerste twee Iron Man-films in en achter de schermen werkt hij eveneens aan een vervolg op The Jungle Book. Het script, dat gebaseerd is op de oude tekenfilm, wordt geschreven door Jeff Nathanson (Catch Me If You Can, The Terminal, Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales). Uiteraard zullen enkele bekende liedjes uit de klassieker niet ontbreken. Componist Hans Zimmer werkt opnieuw mee aan de muziek.

De personages mogen dan wel volledig op digitale wijze tot stand komen, maar de stemmen zijn nog steeds van vlees en bloed. Voor The Lion King wist Disney heel wat bekende acteurs te strikken, die de studio zopas bekendmaakte aan de hand van een fotocollage (zie afbeelding).

Cast The Lion King (2019)Donald Glover kruipt in de huid van Simba, terwijl Beyoncé Knowles-Carter klank geeft aan zijn vriendinnetje Nala. Vader Mufasa wordt (net als in de tekenfilm) ingesproken door James Earl Jones, terwijl Alfre Woodard Simba’s moeder Sarabi van een stem voorziet. Slechterik Scar wordt vertolkt door Chiwetel Ejiofor.

Stokstaart Timon en wrattenzwijn Pumbaa worden respectievelijk ingesproken door Billy Eichner en Seth Rogen. Hofmeester Zazu krijgt zijn stem van John Oliver en de oude wijze Rafiki komt tot leven door John Kani. De drie hyena’s Azizi, Shenzi en Kamari rollen uit de respectieve kelen van Eric André, Florence Kasumba en Keegan-Michael Key. De jeugdige versies van Simba en Nala zijn weggelegd voor JD McCrary en Shahadi Wright Joseph.

Het resultaat wordt in Amerika op 19 juli 2019 in de bioscoop verwacht.

Geplaatst door onder Films