03/11/2017

Animatiefilm over Marmaduke op komst

Het Britse SC Films International en de Amerikaanse Animation Picture Company werken samen aan een nieuwe animatiefilm over Marmaduke. Dat is de grote Deense dog uit de gelijknamige strips van Brad Anderson die sinds 1954 in ruim 600 kranten werden gepubliceerd.

MarmadukeMarmaduke verscheen in de jaren tachtig in een tekenfilmserie (samen met Heathcliff) en kreeg in 2010 een liveactionfilm waarbij zowel echte honden als digitale viervoeters werden gebruikt (zie onderstaande trailer).

De nieuwe film wordt echter volledig met computeranimatie gemaakt en ruilt de realistische look voor een cartooneske stijl.

In de film komt Marmaduke terecht op een wedstrijd voor elitehonden, een wereld vol diva’s en rivalen. Uiteraard zal de reusachtige, ondeugende hond – die dol is op zijn familie, maar de neiging heeft om snel in de problemen te raken – voor heel wat slapstick zorgen op de competitie.

Marmaduke designsDe animatiefilm wordt geregisseerd door Mark Dippé en geschreven door Byron Kavanagh. Voor de internationale productie wordt voor de computeranimatie een beroep gedaan op de Zuid-Koreaanse WonderWorld Studios, die eerder meewerkte aan verschillende animatiefilms zoals The Reef, Garfield en Scooby-Doo.

Stemacteurs moeten nog door de studio worden gecast. De afbeeldingen in dit bericht geven een eerste voorproefje van de 3D-look. Het resultaat wordt in de lente van 2019 op het witte doek verwacht.

Oude trailer voor Marmaduke (2010)

(Via ScreenDaily)

Geplaatst door onder Afbeeldingen, Films