11/10/2017

Walt Disney cancelt animatiefilm Gigantic

Bij Walt Disney wordt niet langer gewerkt aan Gigantic. De film, die al een keer werd uitgesteld (van 2018 naar 2020), lijkt nu definitief van de baan. Het ging om een moderne update van het bekende sprookje Jack and the Beanstalk (Sjaak en de Bonenstaak).

Artwork Gigantic (Walt Disney)Gigantic zou het regiedebuut worden van Meg LeFauve (schrijfster Inside Out). Ze zou de avontuurlijke animatiefilm samen regisseren met bedenker Nathan Greno (regisseur Tangled). Componisten Robert Lopez en zijn vrouw Kristen Anderson (het duo achter het hitje Let It Go uit Frozen) stonden in voor de muziek.

Behalve een vrouwelijke regisseur – wat helaas nog steeds zeldzaam is in Hollywood – waren er ook twee vrouwelijke art directors: Lorelay Bove (The Princess and the Frog, Wreck-It Ralph, Big Hero 6) en Brittney Lee (Frozen, Paperman, Wreck-It Ralph). Een verzameling pril artwork voor de film vind je in ons vorige bericht over Gigantic.

Concept art Gigantic (Walt Disney)Het verhaal speelde zich af in Spanje ten tijde van de ontdekkingsreizen en draaide om Jack, een jonge avonturier die in de verborgen wereld van de reuzen belandt, hoog boven de wolken. Hij maakt er kennis met Inma – een elfjarige, bijna twintig meter lange prinses die hem als een popje behandelt – en belooft haar om de weg naar huis te helpen zoeken.

“Wanneer we aan een creatief project beginnen, is het onmogelijk om te weten hoe het zal uitpakken. En soms, ongeacht hoeveel we van het idee houden of hoeveel liefde erin zit, ontdekken we dat het niet werkt. Met Gigantic zijn we op dat punt gekomen. Hoewel het een moeilijke beslissing is, maken we een eind aan de actieve ontwikkeling. We focussen onze energie op een ander project dat in de pijplijn zat, waarover we binnenkort meer informatie zullen delen, en met Thanksgiving 2020 verschijnt”, aldus Disney- en Pixar-topman Ed Catmull.

Animatiefilm Coco, die deze herfst in de bioscoop verschijnt, is voorlopig het enige originele project op de kalender van Walt Disney en Pixar. Met het verdwijnen van Gigantic blijven er enkel sequels over: The Incredibles 2 (juni 2018), Wreck-It Ralph 2 (november 2018), Toy Story 4 (juni 2019) en Frozen 2 (november 2019). Er is ook een computergeanimeerde remake in de maak van The Lion King (juli 2019).

(Via THR)

Geplaatst door onder Films