20/10/2017

Disney-stagiairs maken korte animatiefilm Ventana

Elk jaar stelt Walt Disney de deuren open voor jong talent. Via het Talent Development Intern Program kunnen studenten een aanvraag indienen om acht à twaalf weken stage te lopen bij de beroemde studio. Zo krijgen ze de kans om ervaring op te doen en samen aan animatiefilms te werken.

Ventana - Walt Disney internsDe jonge filmmakers worden bijgestaan door mentors die hen helpen om hun eigen vaardigheden te verbeteren. Tijdens de stage wordt een blik geworpen op de verschillende functies binnen de studio, van story artists tot modelers en van animators tot productiemanagers. Onderdelen die tijdens de stage aan bod komen, zijn verhalen bedenken, aantrekkelijke personages ontwikkelen, geloofwaardige werelden creëren, innovatie en samenwerking.

Afgelopen zomer sloegen de stagiairs de handen ineen om Ventana te maken, een korte animatiefilm waarmee ze laten zien wat ze in huis hebben. Het mooie filmpje, over een jonge meid die het avontuur opzoekt, bevat een mix van 2D- en 3D-animatie. Het resultaat is onderaan te bewonderen.

Het is de eerste keer dat Disney het werk van stagiairs met het grote publiek deelt. Een interview met Apollonia Thomaier (story intern) en mentor Brian Kesinger (story artist Moana, Zootopia, Big Hero 6) vind je via deze link. Meer informatie over stages vind je op disneyanimation.com/careers.

Korte animatiefilm Ventana

Geplaatst door onder Kortfilms, Studentenwerk