17/10/2017

Trailer voor tekenfilm On Happiness Road

De Taiwanese Sung Hsin-Yin maakte een avondvullende versie van haar bekroonde, korte animatiefilm On Happiness Road (2013). Eerder schreef en regisseerde ze korte liveactionfilms zoals Single Waltz en The Red Shoes.

Poster On Happiness RoadOn Happiness Road draait om Chi, een jonge vrouw die geboren werd in Taiwan. Als kind droomde ze van een betere toekomst, dus werkte ze hard om op latere leeftijd in de Verenigde Staten te kunnen studeren. Ze verhuisde naar de andere kant van de wereld, waar ze naast een goede baan ook een Amerikaanse echtgenoot vond.

Wanneer ze een telefoontje krijgt dat haar grootmoeder is overleden, keert ze terug naar haar geboorteland. Ze bezoekt haar familie in de Happiness Road, de oude buurt waar ze opgroeide. Daar blikt ze terug op haar jeugd, haar leven op school en de tijd die ze met haar geliefde oma doorbracht. Chi heeft de American Dream verwezenlijkt, maar is ze ook echt gelukkig? Wat is ‘geluk’? En wat is ‘thuis’?

Onderaan in dit bericht vind je de trailer voor On Happiness Road. De animatiefilm beleefde zijn wereldpremière op 15 oktober 2017 op het 22e Busan International Film Festival in Zuid-Korea. In Taiwan komt de film in december in de bioscoop uit.

Trailer voor On Happiness Road

(Via ScreenDaily)

Geplaatst door onder Films, Trailers