27/10/2017

Titmouse maakt animatiefilm Foxy Trotter

In 2016 bracht Titmouse de tekenfilm Nerdland uit. Het was de eerste avondvullende film van de Amerikaanse animatiestudio, die werkte aan series zoals The Venture Bros., Metalocalypse, Black Dynamite, Motorcity, Turbo FAST, Son of Zorn, Niko and the Sword of Light en Big Mouth.

Logo TitmouseAchter de schermen wordt inmiddels gewerkt aan een tweede project voor het witte doek: Foxy Trotter. Net als Nerdland wordt de animatiefilm geregisseerd door Chris Prynoski, die ook de oprichter van Titmouse is. Het project wordt omschreven als “een ongecensureerde animatiefilm over een wilde en muzikale reis door de verste uithoeken van de losbandige jaren zeventig, met in de hoofdrol de meest sexy heldin die je ooit hebt gezien.” De synopsis klinkt als volgt:

Los Angeles in seventies: een tijd vol seks, drugs en rock-’n-roll. De supergetalenteerde en knappe rockfotografe Foxy Trotter is altijd op zoek naar het perfecte shot dat ‘de wereld zal redden’. Wanneer rivaal Gunter haar fotorolletje en enkele compromitterende kiekjes steelt van zanger Ronnie, haar jeugdvriend, heeft Foxy geen andere keus dan op haar legendarische motor te springen en Ronnie te volgen op de Mayem K-Hog Tour.

Foxy Trotter (Titmouse)Wat volgt, is een maffe roadtrip doorheen de meest freaky en surreële delen van Amerika en dwars door een parallelle, psychedelische dimensie die de O-zone heet. Allemaal om haar vriend en haar reputatie te redden… én de wereld te behoeden voor een demonische apocalyps.

Prynoski zal de film samen produceren met een verrassende partner: Natalie Portman, de Oscarwinnende actrice uit Black Swan. Zij zal een bijrol inspreken en de film produceren via haar bedrijfje Fairy Dust. Ook Bold Films (Shot Caller, Nightcrawler) zorgt mee voor de financiering. De wereldwijde sales worden verzorgd door het Franse Wild Bunch, dat de film begin november zal aanprijzen op de American Film Market.

In dit bericht vind je een promotieplaatje dat een eerste blik werpt op het hippe hoofdpersonage en de stijl van de animatiefilm. Momenteel is Foxy Trotter nog volop in preproductie; een eerste versie van het script is klaar. Een releasedatum is nog niet bekend.

(Via ScreenDaily)

Geplaatst door onder Afbeeldingen, Films