06/10/2017

Tekenfilmserie Bob’s Burgers krijgt een film

20th Century Fox heeft zopas bekendgemaakt dat er een avondvullende film op komst is die gebaseerd is op een populaire tekenfilmserie. Opvallend: het is géén vervolg op The Simpsons Movie en géén langverwachte film van Family Guy, maar een avondvullend avontuur van Bob’s Burgers.

Bob's BurgersCentraal staan de belevenissen van de familie Belcher. Vader Bob heeft zijn eigen hamburgerrestaurant en bedenkt er fantastische namen voor zijn creaties. De zaken gaan niet altijd zo goed, maar hij kan altijd rekenen op de hulp van zijn optimistische vrouw Linda en hun drie kinderen die voor leven in de brouwerij zorgen: gevoelige puber Tina, wannabe-musicalacteur Gene en het fantasievolle, rebelse meisje Louise.

De animatieserie viel al vaak in de prijzen. Recent won Bob’s Burgers de Emmy Award (‘tv-Oscar’) voor Outstanding Animated Program en versloeg daarbij de andere genomineerden Archer, Elena and the Secret of Avalor, The Simpsons en South Park.

De tekenfilmserie werd bedacht door Loren Bouchard en verscheen voor het eerst op de buis in 2011. Sindsdien zijn ruim 130 afleveringen gemaakt. Deze maand ging het achtste seizoen van start in Amerika.

“We zijn verheugd dat we Bob’s Burgers naar het witte doek mogen brengen”, aldus bedenker Bouchard. “We weten dat de film alles moet bevatten wat de fans zo goed vinden, maar dat hij ook moet werken voor mensen die de show nog nooit gezien hebben. We weten ook dat het volledige doek gevuld moet worden met kleuren en geluiden en de soms wat vettige texturen uit de wereld van Bob’s Burgers, maar vooral dat we onze personages een episch avontuur moeten voorschotelen. Met andere woorden: het moet de beste film worden die ooit gemaakt is. Helemaal geen hooggespannen verwachtingen, toch?”

Het resultaat wordt op 17 juli 2020 in de Amerikaanse zalen verwacht.

(Via IndieWire)

Geplaatst door onder Films, Series