04/10/2017

Sonic-film sprint van Sony naar Paramount

Enkele jaren geleden raakte bekend dat Sony een animatiefilm wilde maken die gebaseerd is op Sonic the Hedgehog, de bliksemsnelle egel uit Sega’s klassieke games die ontzettend populair werden in de jaren negentig.

Sonic the HedgehogSony heeft de termijn om het spel te verfilmen echter laten verlopen, waardoor de adaptatie nu bij concurrent Paramount is beland. Daar zal partnerstudio Original Film de ontwikkeling van het project overnemen.

Producent Neal H. Moritz (Fast and Furious) gaat van snelle wagens naar snelle egels en werkt voor de Sonic-film samen met uitvoerend producent Tim Miller. Hij is de regisseur van Deadpool en medeoprichter van Blur, een Amerikaanse studio die visuele effecten en animatie maakt.

Regisseur van de geplande Sonic-film wordt Jeff Fowler, die onder meer met Miller bij Blur samenwerkte aan de korte animatiefilms A Gentlemen’s Duel (2006) en Gopher Broke (genomineerd voor een Oscar in 2005).

Hoofdpersonages uit Sonic BoomIn tegenstelling tot andere, recente verfilmingen van games (Angry Birds, Ratchet & Clank) wordt dit een hybridefilm, waarbij een geanimeerde Sonic vermoedelijk door een ‘echte’ wereld racet. Details over het verhaal zijn er nog niet, maar verwacht wordt dat Sonic het in de film met zijn vrienden Tails, Amy en Knuckles (zie afbeelding) zal opnemen tegen hun aartsvijand Dr. Eggman Robotnik.

Oorspronkelijk stond de film gepland voor 2018, maar door alle veranderingen achter de schermen is het erg onwaarschijnlijk dat Sonic volgend jaar al wordt uitgebracht.

(Via THR)

Geplaatst door onder Films