02/10/2017

Schattige teaser voor Shooom’s Odyssey

In Frankrijk wordt gewerkt aan L’odyssée de Choum (Shooom’s Odyssey), een tv-special die geregisseerd wordt door Julien Bisaro (achtergronden The Secret of Kells). Hij ontwierp zelf het grafische universum en schreef het script samen met Claire Paoletti (Long Way North).

Poster Shooom's OdysseyHet duo werkte eerder samen aan de korte animatiefilm Bang Bang!, die in 2015 bekroond werd op het Ottawa International Short Film Festival. Om de nieuwe animatiefilm te produceren, hebben ze in Parijs de studio Picolo Pictures opgericht. Voor de 2D-animatie wordt samengewerkt met Normaal Animation.

In de film volgen we het verhaal van Shooom, een babyuiltje dat in een moeras in Louisiana geboren wordt tijdens een storm. Wanneer ze valt, geeft ze per ongeluk een duw aan het tweede ei uit het nest, waardoor dat mee naar beneden rolt. Het dappere uilskuiken is vastbesloten om haar ongeboren broertje te beschermen. Shooom gaat met het ei op zoek naar een adoptiemoeder, maar probeert het in al haar kinderlijke naïviteit bij een eekhoorn, otter, wasbeer of alligator.

De special van 26 minuten is bedoeld voor een jong publiek, maar ook volwassen animatieliefhebbers zullen wellicht gecharmeerd zijn van het vertederende verhaaltje en de mooie look. Shooom’s Odyssey werd in september aan de Europese animatiesector voorgesteld in Toulouse op Cartoon Forum, waar het een van de populairste projecten was. Voor de presentatie werd een teaser gemaakt en die kun je onderaan in dit bericht bewonderen.

Het resultaat is bedoeld voor tv, maar wordt volgend jaar in Frankrijk ook opgenomen in een programma voor bioscopen dat bestaat uit kinderfilms.

Eerste teaser voor tv-special Shooom’s Odyssey

(Via Catsuka)

Geplaatst door onder Films, Trailers