30/10/2017

Red Star 3D produceert SpaceDog and TurboCat

De Britse studio Red Star 3D maakt voornamelijk korte animatiefilms voor 3D- en 4D-attracties in pretparken. Zoals we enkele jaren geleden schreven, leeft de ambitie ook om een avondvullende animatiefilm te maken. Ondertussen is het eerste project op komst: SpaceDog and TurboCat.

Logo Red Star 3DMet hun eerste bioscoopproductie spelen de makers alvast op veilig door een aantal typische elementen uit populaire films samen te brengen: superhelden, katten en honden. Het verhaal draait om enkele huisdieren die belanden in een komisch avontuur over vriendschap, heldenmoed en je weg naar huis te vinden.

Trouwe hond Buddy wordt in 1966 in een NASA-raket de ruimte in geschoten door zijn baasje, wetenschapper David. In 2016 stort hij neer in Glenview, een dorpje waar huisdieren verboden zijn en worden opgejaagd door politieagent Peck. Buddy wil dolgraag naar zijn baasje toe. Zijn enige kans om terug te keren, is om samen te werken met de rijke en geniale kat Felix. Wanneer ze kennismaken met konijn Celine en haar maffe bende van dierenrechtenactivisten, die op de hielen worden gezeten door Peck, veranderen Buddy en Felix in dappere superhelden: SpaceDog en TurboCat.

Poster SpaceDog and TurboCatSpaceDog and TurboCat wordt geschreven en geregisseerd door Ben Smith. Hij zal de film produceren met Jan Rogowski, met wie hij Red Star 3D in 2004 oprichtte. De Engelse acteurs Gemma Arterton en Bill Nighy zullen elk een personage inspreken. Andere stemacteurs worden later bekendgemaakt.

Een klik op de onderstaande afbeelding verwijst je door naar een prille teaser voor de film, die volledig in Engeland wordt gemaakt. Op de site van Red Star staan verschillende vacatures voor (Britse en Europese) character animators, lay-out artists, modeling artists en lighting artists die in Sheffield aan de slag kunnen.

Momenteel is SpaceDog and TurboCat in preproductie; een afgewerkt resultaat wordt in mei 2019 verwacht. De wereldwijde distributierechten van de animatiefilm worden verkocht door Kaleidoscope Film Distribution, dat het project binnenkort presenteert op de American Film Market.

Klik op plaatje voor eerste teaser SpaceDog and TurboCat

Spacedog Turbocat

Geplaatst door onder Films, Trailers