28/10/2017

nWave Pictures onthult The Queen’s Corgi

Achter de schermen werkt nWave Pictures al een tijdje aan een nieuwe avondvullende animatiefilm. Het wordt de zevende titel van de Belgische animatiestudio, die eerder The Son of Bigfoot, Robinson Crusoe, The House of Magic, Sammy’s Adventures (1 en 2) en Fly Me to the Moon uitbracht.

The Queen's CorgiZopas werd een eerste tipje van de sluier opgelicht. Het nieuwste project heet The Queen’s Corgi en wordt geregisseerd door nWave-oprichter Ben Stassen en Vincent Kesteloot. Eerder sloegen zij de handen ineen voor Robinson Crusoe en Sammy 2. Het script komt van Rob Sprackling en Johnny Smith, die voordien samenwerkten aan de animatiefilms Gnomeo & Juliet en Evolution Man.

Het verhaal volgt de avonturen van Rex, de meest geliefde hond van de Britse vorstin. Wanneer hij op een dag van zijn bazin gescheiden raakt, stuit hij op een vechtclub waar allerlei verschillende honden het tegen elkaar opnemen. Tijdens zijn zoektocht om de koningin terug te vinden, wordt Rex verliefd en ontdekt hij zijn ware aard.

Corgi in MinionsBovenaan in dit bericht vind je de eerste afbeelding uit The Queen’s Corgi. De wandelende worstjes op vier pootjes zijn een dankbare bron van vermaak in de entertainmentwereld. Geregeld duiken ze op in reclamespotjes, series en films. Zo waren recent ook enkele hoffelijke corgi’s te zien in Minions (zie rechterplaatje).

The Son of Bigfoot was de laatste film waarvoor nWave samenwerkte met StudioCanal. Naar verluidt duurde het te lang om groen licht te krijgen voor nieuwe films – iets wat nochtans erg belangrijk is om de productie draaiende te houden bij de Brusselse studio, waar ruim honderd mensen aan de slag zijn. Het budget van The Queen’s Corgi bedraagt ongeveer twintig miljoen euro. Een deel ervan wordt gefinancierd via Belga Film Fund. Daarnaast heeft de studio een nieuwe partner gevonden in Charades. De Franse sales agent, die de wereldwijde rechten van de film zal verkopen, vergelijkt het project met klassiekers zoals The Fox and the Hound en Lady and the Tramp.

De 3D-animatiefilm wordt in het eerste kwartaal van 2019 verwacht.

(Via Variety, met dank aan Steven voor de tip)

Geplaatst door onder Afbeeldingen, België, Films