14/10/2017

Locksmith Animation maakt Ron’s Gone Wrong

Vorige maand raakte bekend dat Locksmith Animation de handen ineenslaat met 20th Century Fox. De nieuwe, Britse animatiestudio en het moederbedrijf achter Blue Sky (Ice Age, Rio, Epic) zullen samenwerken op het vlak van coproductie en ontwikkeling.

20th Century FoxLocksmith werd in 2014 geleden opgericht door Sarah Smith en Julie Lockhart. Beide vrouwen werkten jarenlang voor de bekende, Britse studio Aardman Animations. Smith schreef en regisseerde Arthur Christmas, terwijl Lockhart films zoals The Pirates! Band of Misfits en Shaun the Sheep Movie produceerde. De bedoeling is dat Locksmith elke 12 à 18 maanden een nieuwe animatiefilm creëert.

Het eerste project is zopas onthuld: Ron’s Gone Wrong, omschreven als een hilarisch en hartverwarmend avontuur voor de hele familie. Het verhaal speelt zich af in een wereld met fantastische robots die kunnen wandelen, praten en digitaal verbonden zijn. Al snel veroveren de geavanceerde machines de harten van kinderen en worden ze hun beste vrienden. Centraal staat een elfjarige jongen die ontdekt dat zijn vriendje niet echt werkt zoals het hoort. Hij besluit om de robot zelf alles aan te leren. Samen zoeken ze uit wat echte vriendschap betekent in een wereld vol algoritmen en sociale media.

Locksmith AnimationRegisseurs van de animatiefilm zijn Alessandro Carloni en debutant J. P. Vine. Die eerste was bij DreamWorks de coregisseur van Kung Fu Panda 3, terwijl de tweede bij Pixar als story artist werkte aan Inside Out en The Good Dinosaur. Het script is geschreven door Peter Baynham (Hotel Transylvania) en Sarah Smith.

Andere bekende namen uit het team zijn production designers Nathan Crowley (Dunkirk, The Dark Knight) en Aurélien Predal (Mune, The Little Prince), character designer Carter Goodrich (Ratatouille, Despicable Me), editor David Burrows (The Lego Movie), cinematographer David Peers (Happy Feet) en vfx supervisor Philippe Denis (Trolls).

De productie van de computeranimatie zal in Londen verzorgd worden door Double Negative, een studio die tot nu toe voornamelijk visuele effecten maakte voor kaskrakers zoals Dunkirk, Wonder Woman en The Mummy.

In Amerika wordt de animatiefilm op 6 november 2020 in de bios verwacht.

(Via ScreenDaily)

Geplaatst door onder Films