23/10/2017

Korte animatiefilm: Garden Party

Amfibieën zijn de hoofdpersonages in Garden Party, een korte animatiefilm die werd gemaakt door Florian Babikian, Vincent Bayoux, Victor Caire, Théophile Dufresne, Gabriel Grapperon en Lucas Navarro. De zes studeerden af aan de Franse animatieschool MOPA (voorheen Supinfocom).

Poster Garden PartySierlijke kikkers en moddervette padden werden met computeranimatie op erg realistische wijze tot leven gebracht. Ze volgen hun instinct en ontmoeten elkaar in een luxueuze villa, die ondanks de pracht en praal een duistere sfeer uitademt…

De korte film werd sinds juni 2016 geselecteerd voor meer dan honderd filmfestivals en sleepte tot nu toe dertig onderscheidingen in de wacht, zowel jury- en publieksprijzen als speciale vermeldingen. Door het winnen van de Grand Jury Prize op het Nashville Film Festival belandde Garden Party op de longlist voor de Oscar voor Beste Korte Animatiefilm.

Om de bikkelharde selectie te overleven en te kunnen opboksen tegen veel bekender werk van grote studio’s en populaire animators, proberen de jongelui hun korte film ondertussen zo goed mogelijk te promoten. Via crowdfunding zamelden ze bijvoorbeeld geld in om naar Los Angeles en New York te reizen en daar verschillende studio’s te bezoeken, vertoningen te organiseren, interviews te geven en meer.

Om ook het grote publiek te kunnen bereiken, heeft het team beslist om de korte animatiefilm tijdelijk online te plaatsen. Na twee weken verdwijnt hij weer van het web, om eventueel niet te worden uitgesloten van de Oscars. Mocht je de film dus op festivals hebben gemist, dan heb je nu de kans om dat goed te maken.

Meer informatie over de film en de makers vind je op deze website.

Korte animatiefilm Garden Party

Geplaatst door onder Kortfilms, Studentenwerk