22/10/2017

Joel Crawford regisseert The Croods 2

Bij DreamWorks Animation wordt gewerkt aan het vervolg op The Croods (2013). De animatiefilm werd afgelast nadat de studio werd overgenomen door NBCUniversal in 2016, maar kreeg onlangs opnieuw groen licht.

Poster The CroodsDeze week raakte bekend dat de sequel geregisseerd zal worden door Joel Crawford. Hij werkte jarenlang voor DreamWorks als story artist aan Rise of the Guardians, Shrek Forever After en de drie Kung Fu Panda-films. Recent was hij head of story van Trolls.

The Croods 2 wordt de eerste avondvullende film van Crawford. Binnenkort maakt hij zijn regiedebuut met de tv-special DreamWorks Trolls Holiday. Crawford treedt in de voetsporen van Chris Sanders en Kirk DeMicco, die de eerste Croods-film schreven en regisseerden. Producent van The Croods 2 is Mark Swift (Captain Underpants, Penguins of Madagascar).

In het verhaal zullen de prehistorische familieleden van The Croods kennismaken met de grootste bedreiging sinds ze hun grot verlieten: The Groans, een modernere familie die steeds de beste wil zijn. Verschillende stemacteurs uit de eerste film keren terug, onder wie Nicolas Cage (Grug), Emma Stone (Eep), Ryan Reynolds (Guy), Catherine Keener (Ugga), Cloris Leachman (Gran) en Clark Duke (Thunk). De moeder van het nieuwe gezin wordt ingesproken door Leslie Mann.

De vervolgfilm verschijnt op 18 september 2020 in de Amerikaanse zalen.

(Via THR)

Geplaatst door onder Films