18/10/2017

Grootmoeder steelt de show in clip uit Coco

Regisseurs Lee Unkrich (Toy Story 3) en Adrian Molina pakken straks uit met Coco. De nieuwe animatiefilm van Pixar speelt zich af in Mexico tijdens Día De Los Muertos: een jaarlijkse traditie waarbij overledenen worden herdacht.

Poster CocoHet verhaal volgt Miguel, een Mexicaanse jongen met een passie voor muziek. Helaas groeit hij op in een familie die muziek verbannen heeft. Dat gebeurde generaties geleden nadat zijn overovergrootvader diens gezin in de steek liet om zijn droom als muzikant waar te maken. Ondanks alles koestert Miguel ook het verlangen om muzikant te worden, geïnspireerd door zijn favoriete zanger/acteur: Ernesto de la Cruz.

Wanneer Miguel een bijzondere link ontdekt tussen hem en zijn overleden idool, brengt hij een bezoek aan de begraafplaats van Ernesto de la Cruz. In het mausoleum kan hij het niet laten om op de gitaar van de overleden legende te spelen, waardoor hij op magische wijze in het kleurrijke land van de doden terechtkomt. Daar ziet hij allerlei overleden familieleden terug en ontmoet hij voorouders die hij in het echte leven nooit heeft gekend.

In een eerste clip uit de film is te zien hoe de kranige Abuelita haar kleinzoon beschermt tegen een ‘gevaarlijke’ mariachi (straatmuzikant) die zijn gitaar aan Miguel geeft. Samen met het komische fragment is ook een featurette verschenen die een blik achter de schermen werpt. De video geeft een idee van het uitgebreide onderzoek dat aan de productie voorafging om een echte Mexicaanse film te maken.

Coco verschijnt in 3D op het witte doek en wordt in de Nederlandse en Belgische bioscoopzalen verwacht op 29 november 2017.

Mariachi Plaza – clip uit animatiefilm Coco

Featurette over Pixars research voor Coco

Geplaatst door onder Films, Trailers