19/10/2017

DreamWorks Trolls krijgt animatieserie op Netflix

Vorig jaar verscheen Trolls, een komedie van DreamWorks Animation die gebaseerd was op de bekende, Deense speelgoedpoppetjes met de kleurrijke en weelderige haardossen.

De film was een succes en bracht wereldwijd meer dan 321 miljoen euro op in de bioscoop. Achter de schermen wordt al volop gewerkt aan een vervolg op de animatiefilm; de sequel wordt verwacht in 2020. Maar eerst pakt de studio uit met verschillende nieuwe avonturen voor het kleine scherm.

DreamWorks Trolls Holiday

Dvd-cover DreamWorks Trolls HolidayMet deze half uur durende tv-special maakt Joel Crawford (head of story van Trolls en story artist Kung Fu Panda 3) zijn debuut als regisseur. Het script is verzorgd door Josh Bycel en Jonathan Fener. De hoofdrollen worden opnieuw vertolkt door Anna Kendrick (Poppy), Justin Timberlake (Branch) en Zooey Deschanel (Bridget).

Het muzikale verhaal draait om de eeuwig optimistische Poppy, koningin van de Trolls, die ontdekt dat er geen feestdagen meer staan op de kalender van de Bergens. Met de hulp van Branch en hun Snack Pack-vriendengroepje gaat Poppy op zoek naar een oplossing voor dat probleem.

De special gaat op 24 november 2017 in première op de Amerikaanse zender NBC. Een kleine twee weken later, vanaf 6 december, is het resultaat ook op Netflix te bekijken. Dit jaar brengt Universal Pictures Home Entertainment DreamWorks Trolls Holiday eveneens op dvd uit (zie cover).

DreamWorks Trolls: The Beat Goes On

Na de special verschijnt volgend jaar ook een animatieserie, getiteld DreamWorks Trolls: The Beat Goes On (wat in het Nederlands vertaald werd als Trolls – Door met de beat). De reeks sluit aan op de gebeurtenissen uit de eerste animatiefilm.

De ‘haarvonturen’ draaien om Poppy, Branch en de andere bewoners van Troll Village die ervoor willen zorgen dat het leven in hun fantastische bos een waar feestje blijft. Ze moeten wel wennen aan hun nieuwe buren, de Bergens.

Netflix maakt de tv-serie vanaf 19 januari 2018 beschikbaar.

Voorproefje van DreamWorks Trolls Holiday

(Via ComingSoon)

Geplaatst door onder Series