10/10/2017

Blue Sky onthult eerste details Spies in Disguise

Animatiestudio Blue Sky komt dit jaar naar buiten met Ferdinand (een verfilming van het populaire boek over een vredelievende stier), maar achter de schermen wordt al druk aan het volgende project gewerkt: Spies in Disguise. Vandaag werden de eerste details onthuld.

Spies in Disguise: Lance SterlingSpies in Disguise speelt zich af in de spannende wereld van internationale spionage. Lance Sterling is een geweldige spion: cool, charmant en erg bekwaam in het redden van de wereld. Niemand doet het beter. Zijn tegenpool is Walter: een bijzonder slimme, maar niet zo vlotte jongeman. Zijn gebrek aan sociale vaardigheden maakt hij echter goed met fantastische uitvindingen. Walter is een geniale wetenschapper en creëert de gadgets die Lance op zijn missies gebruikt. Wanneer het leven een onverwachte wending neemt, zijn de twee ineens op een nieuwe manier op elkaar aangewezen. Als ze niet leren om als een team te werken, is de hele wereld in gevaar.

De komische spionagefilm wordt ingeblikt door twee debuterende regisseurs: Nick Bruno (supervising animator The Peanuts Movie, Ice Age: Continental Drift) en Troy Quane (storyboard artist Arthur Christmas, Hotel Transylvania). Het script komt van Lloyd Taylor, die ook aan Darkmouth werkt.

Spies in Disguise: WalterTwee bekende acteurs werden alvast gestrikt om de hoofdpersonages te vertolken: Will Smith (Men in Black) leent zijn stem aan de coole Lance Sterling, terwijl Tom Holland (Spider-Man: Homecoming) klank geeft aan de verlegen uitvinder Walter. Een eerste blik op de figuren vind je in dit bericht.

Aan de basis ligt Pigeon: Impossible (2009), een korte animatiefilm van Lucas Martell over een duif die een koffer vol wapens steelt van een CIA-agent. Het filmpje draaide op tientallen festivals, won verschillende prijzen en werd twaalf miljoen keer bekeken op YouTube. Fox Animation (het moederbedrijf van Blue Sky) toonde interesse in het idee en kocht de rechten om er een film van te maken – al werd er vast flink aan het verhaal gesleuteld om er een avondvullend avontuur van te maken.

In Amerika verschijnt het resultaat op 18 januari 2019 in de bioscoop.

(Via Collider)

Geplaatst door onder Afbeeldingen, Films