12/10/2017

Allereerste blik op The Highway Rat

Na The Gruffalo, The Gruffalo’s Child, Room on the Broom en Stick Man wordt gewerkt aan de vijfde verfilming van een kinderboek van schrijfster Julia Donaldson en illustrator Axel Scheffler. Het gaat om The Highway Rat, in het Nederlands uitgegeven als De Wegpiraat.

The Highway RatHet komische en avontuurlijke verhaal draait om een gulzige rat die alle dieren op zijn pad van hun eten berooft. De klaver van een konijn, de noten van een eekhoorn, het blaadje van enkele mieren… Zelfs het hooi van zijn eigen paard is niet veilig. De rat heeft echter een zwak voor taartjes en ander suikergoed, iets wat de zoetekauw zuur opbreekt wanneer een pientere eend opduikt.

De animatiefilm wordt geregisseerd door Jeroen Jaspaert. De Belgische animator woont en werkt al jaren in Londen en werkte met coregisseur Daniel Snaddon samen aan Stick Man, waarvoor ze op het animatiefestival in Annecy werden bekroond met het Kristal voor de Beste Tv-productie. The Highway Rat wordt de derde productie van het Britse Magic Light Pictures die geanimeerd wordt bij de Zuid-Afrikaanse studio Triggerfish Animation. Eerder bundelden de twee studio’s de krachten voor Stick Man (2015) en Revolting Rhymes (2016).

The Highway RatVandaag werden de eerste twee plaatjes vrijgegeven, die je in dit bericht kunt bekijken.

Daarnaast werden ook de eerste namen onthuld van enkele bekende acteurs die een stem zullen inspreken: David Tennant (Highway Rat), Nina Sosanya (Duck), Tom Hollander (Squirrel), Frances de la Tour (Rabbit) en Rob Brydon (verteller).

Traditiegetrouw wordt de half uur durende tv-special met Kerstmis op de buis verwacht. BBC One zendt The Highway Rat uit op 25 december 2017.

The Highway Rat

(Via BBC en BTJ)

Geplaatst door onder Afbeeldingen, Films