22/09/2017

Eerste trailer voor Peter Rabbit huppelt online

Volgend jaar wordt de 125e verjaardag gevierd van Peter Rabbit. In 1893 dook het konijn voor het eerst op in een brief van Beatrix Potter. Later bracht de Britse schrijfster en illustratrice een reeks kinderboeken uit, die nadien in het Nederlands werden uitgegeven onder de titel Pieter Konijn.

Peter RabbitRegisseur van de film is Will Gluck, die liveactionfilms inblikte zoals Friends with Benefits, Easy A en de remake van Annie. Het script schreef hij samen met Rob Lieber. In tegenstelling tot de volledig geanimeerde tv-serie die op heel wat zenders is te zien, wordt Peter Rabbit nu een mix van live action en computeranimatie. Net zoals de eerste Smurfen-hybridefilms en Paddington, zullen echte acteurs en digitaal gecreëerde personages naast elkaar verschijnen.

In het boek The Tale of Peter Rabbit (1902) wil het ondeugende konijn de moestuin van de boze Mr. McGregor binnendringen om er van de heerlijke groenten te smullen, maar dat oubollige aspect was naar verluidt niet modern genoeg. De film zal laten zien hoe Peter concurreert met een jonge McGregor. Ze strijden allebei om de affectie van Bea, de vriendelijke buurvrouw die erg veel van dieren houdt (en wellicht vernoemd is naar de schrijfster).

Peter RabbitJames Corden geeft klank aan Peter Rabbit. De bekende actrices Margot Robbie, Elizabeth Debicki en Daisy Ridley lenen respectievelijk hun stemmen aan Peters drielingzusjes Flopsy, Mopsy en Cottontail (zie afbeelding). De menselijke hoofdrollen worden vertolkt door Domhnall Gleeson en Rose Byrne.

De film is een samenwerking van Columbia Pictures en Sony Pictures Animation (Hotel Transylvania). Voor de computeranimatie werd echter een beroep gedaan op Animal Logic, de Australische animatiestudio achter The LEGO Movie en Happy Feet.

Peter Rabbit wordt in Amerika op het witte doek verwacht op 9 februari 2018. De Nederlandse release volgt op 28 maart 2018.

Eerste trailer voor Peter Rabbit

Geplaatst door onder Films, Trailers