19/09/2017

Teaser voor animatiefilm White Fang

Zoals vorig jaar werd aangekondigd, komt er een geanimeerde verfilming van White Fang. Dat populaire boek werd geschreven door de Amerikaanse auteur Jack London en verscheen voor het eerst in 1906.

Poster White Fang (Croc-Blanc)Het is de eerste keer dat White Fang wordt verfilmd met behulp van animatie. In de jaren negentig werden wel twee liveactionfilms uitgebracht door Disney Pictures en de voorbije jaren maakten ook andere studio’s (korte) tekenfilms en tv-series over de dappere viervoeter.

Een jonge bastaard, het kind van een wilde wolf en een getemde sledehond, staat centraal in dit verhaal dat zich afspeelt in Canada aan het einde van de negentiende eeuw. White Fang groeit op in het woud, maar na de verdwijning van zijn vader en de daarop volgende hongersnood, belandt de wolfshond bij een stam indianen. Daar gaat een nieuwe wereld voor hem open, al blijkt die mensenwereld soms even gevaarlijk als de wildernis. Zeker wanneer een gemene zakenman White Fang wil kopen voor de geheime hondengevechten die hij organiseert.

Croc-Blanc, zoals de Franse titel luidt, wordt geregisseerd door Alexandre Espigares. Hij was een van de twee regisseurs van Mr Hublot, de korte animatiefilm die de Oscar won in 2014. Het script is van Dominique Monféry, Philippe Lioret en Serge Frydman. De animatiefilm is een internationale coproductie van het Franse Superprod (Song of the Sea, Cafard), het Luxemburgse Bidibul Productions (108 Demon-Kings, Dragon Hunters) en het Amerikaanse Big Beach (Little Miss Sunshine, The Kings of Summer).

Onderaan in dit bericht vind je de teaser met eerste beelden uit White Fang. De video demonstreert de 2D-achtige stijl die met computeranimatie werd gemaakt. Het resultaat wordt in de Franse zalen verwacht op 28 maart 2018.

Eerste teaser voor animatiefilm White Fang (Croc-Blanc)

(Met dank aan Brendon voor de tip)

Geplaatst door onder Films, Trailers