28/09/2017

Oriental DreamWorks onthult vijf projecten

In 2012 werd Oriental DreamWorks opgericht door de Amerikaanse studio DreamWorks Animation (bekend van Kung Fu Panda en How to Train Your Dragon) en verschillende investeerders en (overheids)bedrijven uit China.

Oriental DreamWorks - Kung Fu Panda 3Het was een win-winsituatie voor beide landen: Amerika kreeg toegang tot een van de werelds grootste bioscoopmarkten en China kon talent van eigen bodem opleiden met internationale knowhow.

De eerste animatiefilm van Oriental DreamWorks was Kung Fu Panda 3, waarvan ongeveer een derde in China werd geproduceerd. Nadat DreamWorks Animation in 2016 werd overgenomen door NBCUniversal, was er wat onduidelijkheid over de toekomst. Er deden geruchten de ronde dat het nieuwe moederbedrijf de Chinese afdeling van de hand wilde doen, maar die werden zopas de kop ingedrukt met een persbericht over een nieuwe topfunctie en een blik op vijf projecten die in de pijplijn zitten.

Peilin Chou (CCO Oriental DreamWorks)Peilin Chou wordt de Chief Creative Officer van Oriental DreamWorks. Ze is de opvolger van Melissa Cobb, die onlangs haar functie opgaf om voor Netflix te werken. Chou werkte eerder voor Walt Disney en Nickelodeon. Vanuit haar kantoren in Shanghai en New York zal ze nieuw talent aantrekken, het creatieve beleid van de studio uitstippelen en waken over de kwaliteit van de nieuwe films die er in de toekomst worden gemaakt.

Met het oog op die toekomst werden alvast vijf animatiefilms onthuld die momenteel in ontwikkeling zijn bij Oriental DreamWorks. Zij zullen verschijnen na Everest, het eerstvolgende project dat reeds in productie is en door Universal in de herfst van 2019 wordt uitgebracht op het witte doek.

Everest
Het verhaal volgt de duizenden kilometers lange reis van de exotische straatjes in Shanghai naar de adembenemende, besneeuwde bergtoppen van de Himalaya. Wanneer enkele buitenbeentjes kennismaken met een jonge Yeti die Everest heet, begint het groepje aan een epische reis om het magische wezen met zijn familie te verenigen op het hoogste punt op aarde. De film wordt geregisseerd door Tim Johnson (Home, Over the Hedge) en Todd Wilderman (Open Season 2) en is geschreven door William Davies (How to Train Your Dragon, Puss in Boots).

Over the Moon
Een eigentijdse hervertelling van de klassieke, Chinese mythe over de maangodin Chang’e. Volgens een van de vele legendes was zij de vrouw van een legendarische boogschutter. Om hem te beschermen, offerde ze zichzelf op door het onsterfelijkheidselixir op te drinken dat zijn jaloerse leerling wilde stelen. Het verhaal wordt geschreven door Audrey Wells. Zij werkte eerder aan de scripts van familiefilms zoals A Dog’s Purpose, The Kid en George of the Jungle. Producente van de film is Janet Yang (The People vs. Larry Flynt).

Untitled Chinatown Project
Een actievolle komedie met bovennatuurlijke elementen, gemaakt door Alan Yang. Hij produceerde de succesvolle tv-serie Parks and Recreation en bedacht samen met Aziz Ansari de komische Netflix-serie Master of None.

The Monkey King
Een episch avontuur over een van China’s bekendste en meest ondeugende superhelden. Schrijvers van het verhaal zijn Ron Friedman (G.I. Joe, Starsky and Hutch) en Steve Bencich (Open Season, Brother Bear, Chicken Little).

Illumikitty
Een maffe komedie over de ultieme kat-astrofe: een plan van poezen om over de wereld te heersen. Schrijfster van de animatiefilm is Jenny Bicks (Rio 2, Sex and the City).

Lucky
Een komedie over vrienden, bijgeloof in China en de strijd tussen geluk en pech. Het script wordt verzorgd door Rita Hsiao (Toy Story 2, Mulan, My Little Pony: The Movie)

(Via Deadline)

Geplaatst door onder Films