16/09/2017

Onzedige trailer voor animatiefilm Tehran Taboo

In mei ging Tehran Taboo in première tijdens het Filmfestival van Cannes. De film was het avondvullende regiedebuut van Ali Soozandeh en speelt zich af in de hoofdstad van zijn geboorteland Iran. In 1995 verhuisde hij naar Duitsland, waar hij als animator aan korte en avondvullende films meewerkte.

Poster Tehran TabooCentraal staan enkele sterke vrouwen en een jonge muzikant. Hun levenspaden kruisen elkaar in Teheran, een schizofrene maatschappij waar ondanks de strenge, religieuze wetten toch plaats is voor seks, overspel, corruptie, prostitutie en drugs. In de drukke metropolis is het omzeilen van allerlei morele regels en verboden een dagelijkse sport. Taboes doorbreken is er een vorm van persoonlijke emancipatie geworden. In een land waar familie en eer erg belangrijk zijn, is er veel verschil tussen het publieke en het private leven.

Een van de hoofdpersonages is een alleenstaande moeder die voor haar gehandicapte zoontje zorgt. Voor de buitenwereld heeft ze ’s nachts een baantje als verpleegster, maar eigenlijk moet ze overleven door als prostituee te werken. Haar geheim deelt ze met de buurvrouw, een zwangere huisvrouw die zich verveelt en mee voor haar zoontje zorgt. Een jonge muziekstudent komt dan weer in de problemen na een onenightstand met een achttienjarige maagd.

Volgens de regisseur zou dit project vanwege de expliciete inhoud nooit als liveactionfilm in Teheran gemaakt kunnen worden. Daarom koos hij voor rotoscopie, een techniek waarbij echte acteurs werden gefilmd voor een green screen (wat in Wenen gebeurde). Nadien werd over dat beeldmateriaal een getekende laag geplaatst en werden achtergronden toegevoegd, met een soort levende strip als resultaat.

Onderaan in dit bericht vind je de eerste trailer voor Tehran Taboo. De film werd geproduceerd door Little Dream Entertainment (Duitsland) en COOP99 Filmproduktion (Oostenrijk). Het resultaat is vanaf 16 november 2017 in de Duitse zalen te zien. De film is inmiddels al aan Noord-Amerika, Canada, Frankrijk, Zwitserland en Griekenland verkocht. Over een release in de Benelux is nog niets bekend.

Eerste trailer voor Tehran Taboo

(Via IAMag)

Geplaatst door onder Films, Trailers