04/09/2017

Michaela Pavlátová maakt My Sunny Maad

De Tsjechische filmmaakster Michaela Pavlátová werkt aan een nieuw project: My Sunny Maad. Het is haar eerste avondvullende animatiefilm, na verschillende korte animatiefilms, documentaires en liveactionfilms.

Tram - Michaela PavlátováMet het komische tekenfilmpje Tram – over de erotische fantasieën van een trambestuurster – won Pavlátová in 2012 het felbegeerde Kristal voor de Beste Korte Animatiefilm op het festival van Annecy. In 1991 werd ze ook al eens genomineerd voor een Oscar met Reci, Reci, Reci… (Words, Words, Words…).

My Sunny Maad is gebaseerd op Frišta, een boek van Petra Procházková. Zij is een Tsjechische journaliste, oorlogscorrespondente en humanitaire werkster die met een man uit Afghanistan trouwde en zes jaar in de hoofdstad Kabul woonde. Naar eigen zeggen wil Pavlátová een film maken over sterke vrouwen. Het dagelijkse leven, familiegeheimen en de relatie tussen man en vrouw staan daarbij centraal.

My Sunny Maad - Michaela PavlátováHet verhaal volgt de Tsjechische vrouw Herra, die verliefd wordt op de Afghaanse man Nazir. Ze volgt hem naar zijn vaderland, al heeft ze geen idee wat ze mag verwachten of in welke familie ze terechtkomt.

In Kabul maakt ze kennis met een grootvader die een feminist is en Freshta, een vrouw die alles zou doen om weg te lopen van haar man die haar mishandelt. Ze adopteren Maad, een jongen die verbazend slim is. Net als alle vrouwen moet Herra een boerka dragen en zich in een kast verbergen wanneer er gasten zijn. Ze begint een nieuwe baan met Heidi, een Amerikaanse vrouw die weinig begrip heeft voor de manier waarop Afghaanse vrouwen leven en evenmin begrijpt dat niet iedereen gered wil worden door westerlingen.

De nieuwe tekenfilm is een Europese samenwerking van Negativ Films (Tsjechië) en Sacrebleu Productions (Frankrijk). Die eerste studio werkte mee aan Alois Nebel, terwijl de tweede bekend is van Long Way North. Momenteel is My Sunny Maad nog in ontwikkeling, een tweede versie van het script is recent afgewerkt. Het project werd onlangs gepresenteerd op Cartoon Movie in Bordeaux. Daar vertelden de producenten dat het de bedoeling is om het resultaat in december 2018 naar het witte doek te brengen.

Pril voorproefje van My Sunny Maad

(Via FilmNewEurope)

Geplaatst door onder Films, Trailers