27/09/2017

Locksmith slaat handen ineen met 20th Century Fox

De eerste studio in het Verenigd Koninkrijk die zich specifiek toelegt op de productie van avondvullende computeranimatiefilms voor een globaal familiepubliek. Met dat doel werd Locksmith Animation opgericht in 2014.

20th Century FoxLocksmith is afgeleid van de familienamen van de twee oprichters: Sarah Smith en Julie Lockhart. Beide vrouwen werkten jarenlang voor de bekende, Britse studio Aardman Animations. Smith schreef en regisseerde Arthur Christmas, terwijl Lockhart films zoals The Pirates! Band of Misfits en Shaun the Sheep Movie produceerde.

Voor de productie van de computeranimatie kunnen ze rekenen op Double Negative, een studio in Londen (en Vancouver) die visuele effecten maakte voor kaskrakers zoals Dunkirk, Wonder Woman en The Mummy en momenteel aan de nieuwe sequels werkt van Thor, Ant-Man en Deadpool.

In 2016 raakte bekend dat Locksmith in zee ging met Paramount, maar die deal kwam abrupt tot een einde toen topman Brad Grey aftrad. Nieuwe bazen drukken nu eenmaal liever hun eigen stempel op wat er in de pijplijn zit. Opvolger Jim Gianopulos vond de projecten niet bij de studio passen, maar Locksmith kreeg wel zijn zegen om een nieuwe distributiepartner te zoeken.

Die hebben ze nu gevonden in 20th Century Fox, het moederbedrijf achter animatiestudio Blue Sky (Ice Age, Rio, Epic). Vroeger verdeelde Fox ook de animatiefilms van DreamWorks, maar die studio werd inmiddels overgenomen door Universal. Omdat Blue Sky slechts één animatiefilm per jaar maakt en Fox meerdere (geanimeerde) familiefilms wil uitbrengen, kwam de vraag van Locksmith Animation om samen te werken op het juiste moment. Locksmith en Fox zullen de komende jaren de handen ineenslaan op het vlak van coproductie en ontwikkeling.

Locksmith AnimationHet plan is dat Locksmith elke 18 maanden een nieuwe animatiefilm creëert. Momenteel zitten er drie projecten in de pijplijn, waarvan één al groen licht kreeg en in de herfst van 2020 in de bioscoop wordt verwacht. Details over de nieuwe animatiefilms worden helaas nog geheim gehouden. Het enige wat co-CEO Smith wilde vertellen, is dat het “komische avonturen voor eigentijdse kinderen” zijn. Het gaat bovendien om originele animatiefilms die niet gebaseerd zijn op boeken, tv-series of andere bestaande content. Dat is op zich al een uitzondering, tegenwoordig.

Een blik op de website laat zien dat er achter de schermen heel wat talent uit binnen- en buitenland meewerkt. Het Locksmith-team bestaat onder anderen uit Peter Baynham (schrijver Hotel Transylvania), Alessandro Carloni (regisseur Kung Fu Panda 3), James Bobin (regisseur The Muppets), Aurélien Predal (concept artist Sing), Jeff ‘Swampy’ Marsh (bedenker Phineas and Ferb) en Louis Clichy (regisseur Asterix).

Talent, ervaring en knowhow zijn aanwezig, dus heeft Locksmith Animation alles in huis om een belangrijke Europese speler te worden. Als hun films een internationale aantrekkingskracht hebben en de Amerikaanse markt kunnen veroveren, kunnen ze een geduchte conculega worden voor Illumination uit Frankrijk of Ilion uit Spanje. Afwachten maar…

(Via Variety)

Geplaatst door onder Films