11/09/2017

Fox wil Wes Ball als regisseur voor Mouse Guard

Vorig jaar nam 20th Century Fox een optie op de filmrechten van Mouse Guard. Dat is een populaire, met Eisner Awards bekroonde reeks stripverhalen van de Amerikaanse schrijver en tekenaar David Petersen.

Cover Mouse Guard - Fall 1152Mouse Guard is een epische, fantasievolle avonturenstrip over een middeleeuwse groep van dappere muizen met capes en zwaarden die hun soortgenoten beschermen tegen allerlei gevaren. In hun wereld bestaan geen mensen, maar de guards hebben de handen vol met wezels, slangen, vossen en andere, listige roofdieren.

Inmiddels is Fox aan het onderhandelen met Wes Ball om Mouse Guard te regisseren. Ball, die in Hollywood doorbrak met de korte animatiefilm RUIN, is bekend als de regisseur van de Maze Runner-films, waarvan het derde deel in 2018 op het witte doek wordt verwacht.

Het script voor de film komt van Gary Whitta, die Rogue One: A Star Wars Story schreef en eerder scripts verzorgde voor The Book of Eli, After Earth en de Walking Dead-games. Producent van de verfilming is Matt Reeves, die de twee recentste Planet of the Apes-films regisseerde en Cloverfield inblikte.

Net zoals The Planet of the Apes zal Mouse Guard gemaakt worden met behulp van motion capture. Dat is een techniek waarbij bewegingen van echte acteurs worden opgenomen. Vervolgens wordt dat materiaal gebruikt als basis voor de computeranimatie waarmee de dierlijke personages op digitale wijze tot leven worden gebracht.

(Via Deadline)

Geplaatst door onder Films