26/09/2017

Nostalgische leader kondigt KLIK 2017 aan

Dit jaar vindt de tiende editie plaats van het KLIK Amsterdam Animation Festival. Van 17 tot en met 22 oktober 2017 verandert het EYE Filmmuseum in het paradijs voor liefhebbers van animatiefilms.

KLIK leader 2017Het thema van de jubileumeditie is Never Grow Up, dus daar hoort uiteraard een filmpje bij dat vol zit met verwijzingen naar bekende animatiefilms uit je jeugd. Klikbert, de mascotte van het festival, loopt, graaft, zwemt, vliegt, vecht en baant zich een weg door allerlei iconische werelden.

Onderweg ontmoet hij heel wat nostalgische personages die een ‘ver-KLIK-te’ make-over kregen. The Lion King, Pokémon, The Nightmare Before Christmas, The Simpsons, Finding Nemo, South Park, Dexter’s Laboratory en Dragon Ball Z zijn slechts een aantal van de vele referenties uit de geanimeerde trip down memory lane die je onderaan in dit bericht kunt bekijken.

De leuke leader voor het KLIK-festival bestaat uit verschillende stijlen en technieken. Die uiteenlopende animaties (2D, 3D, stop motion) werden gemaakt door verschillende filmmakers en studio’s uit Nederland, waaronder KLOMP! Animation, Colorbleed en Studio Plumeau. Een volledige lijst met credits van alle makers vind je in de beschrijving op Vimeo.

Meer informatie over het animatiefestival vind je op klik.amsterdam.

KLIK leader 2017

Geplaatst door onder Eigen bodem, Festivals, Nederland