20/09/2017

DreamWorks plant The Croods 2 en Spooky Jack

Universal Pictures, dat de nieuwe bioscoopfilms van DreamWorks Animation verdeelt sinds de animatiestudio werd overgenomen door NBCUniversal, heeft de Amerikaanse releasedata voor twee nieuwe projecten onthuld.

The Croods 2 (18 september 2020)

Poster The CroodsJaren geleden raakte al bekend dat DreamWorks een vervolg wilde maken op The Croods (2013), maar die plannen werden afgelast in 2016 na de overname van de studio. Wel verscheen er een tekenfilmserie op Netflix (zie Dawn of the Croods). Vandaag lijkt Universal echter tóch weer overtuigd van het potentieel, dus heeft de sequel opnieuw groen licht gekregen.

In het verhaal zullen de prehistorische Croods kennismaken met The Groans, een iets modernere familie die steeds de beste wil zijn. Stemacteurs uit de eerste film die terugkeren zijn Nicolas Cage (Grug), Emma Stone (Eep), Ryan Reynolds (Guy), Catherine Keener (Ugga), Cloris Leachman (Gran) en Clark Duke (Thunk). De moeder van het nieuwe gezin wordt ingesproken door Leslie Mann.

Spooky Jack (17 september 2021)

Logo Blumhouse ProductionsHet tweede project is Spooky Jack, een animatiefilm waarvoor DreamWorks samenwerkt met Blumhouse Productions. Die Amerikaanse producent maakte tot nu toe enkel liveactionfilms voor volwassenen, waaronder veel horror (Paranormal Activity, Insidious, The Purge, Sinister), maar ook bekroonde indiefilms (Get Out, Split, Whiplash).

De film speelt zich af in een wereld vol angstaanjagende dingen die voorkomen in de fantasie van kinderen: monsters onder het bed, kabouters, kwelduivels, Bigfoot en de Chupacabra. Allemaal wezens waarvan ouders beweren dat ze niet echt zijn. Wanneer ze met hun ouders naar een nieuwe plek verhuizen, ontdekken drie kinderen per ongeluk dat de monsters wél bestaan… en dat de griezels net zo bang voor mensen als omgekeerd.

Welke regisseurs de animatiefilms in goede banen zullen leiden, werd nog niet bekendgemaakt. Oorspronkelijk zouden Chris Sanders en Kirk DeMicco het vervolg op The Croods schrijven en regisseren, maar mogelijk is dat niet langer het geval. Het script van Spooky Jack wordt gepend door Robert Ben Garant (Night at the Museum-films, Mr. Peabody & Sherman).

(Via THR)

Geplaatst door onder Films