24/09/2017

Eerste blik op World of Tomorrow Episode Two

In 2015 verscheen World of Tomorrow, een korte animatie die al snel uitgroeide tot een van de succesvolste films op internationale festivals. De kers op de taart volgde een jaar later met een Oscarnominatie.

Poster World of TomorrowDe film was het werk van de eigenzinnige animator en regisseur Don Hertzfeldt (It’s Such a Beautiful Day, The Meaning of Life, Rejected). De Amerikaan, die in zijn carrière bijna net zoveel prijzen in de wacht sleepte als dat er woorden in dit bericht staan, kondigde onlangs een vervolg op de film aan. De sequel luistert naar de titel World of Tomorrow Episode Two: The Burden of Other People’s Thoughts.

Het verhaal draait opnieuw om Emily Prime. De kleine meid wordt in het brein gezogen van een incomplete back-upkloon van haarzelf uit de toekomst. Zij is op een missie om haar kapotte geheugen herop te starten. Wat volgt is een bijzondere interactie tussen een naïef, speels meisje en haar geavanceerde afstammeling.

Aan de basis liggen ook deze keer weer de maffe vertelsels van Winona Mae, het vijfjarige nichtje van de maker. Terwijl ze aan het spelen of aan het tekenen was, werden haar fantasievolle uitspraken opgenomen. Vervolgens verzon Hertzfeldt een verrassend filosofisch verhaal rondom een aantal van die geluidsfragmenten. De stem van kloon Emily 6 werd ingesproken door Julia Pott (ook een bekende animator).

Onderaan in dit bericht vind je alvast de eerste afbeeldingen uit de korte tekenfilm. Het resultaat duurt 23 minuten en gaat eind september 2017 in première op het filmfestival Fantastic Fest in Austin, Texas.

World of Tomorrow Episode Two: The Burden of Other People’s Thoughts

Geplaatst door onder Afbeeldingen, Films