02/09/2017

Eerste details uit Tales from the Tour Bus

De Amerikaanse zender Cinemax (Banshee, Outcast, Quarry) pakt straks voor het eerst uit met een geanimeerde tv-serie. Het gaat om een nieuw project van Mike Judge (Beavis and Butt-head, King of the Hill, Silicon Valley).

Poster Mike Judge Presents: Tales From the Tour BusIn de animatieserie komen sterke verhalen van toerende muzikanten aan bod, verteld door voormalige bandleden, vrienden en andere getuigen. De rauwe, ongecensureerde anekdotes over de verschillende artiesten worden in geanimeerde vorm weergegeven en af en toe aangevuld met bestaand beeldmateriaal en archieffoto’s.

Mike Judge Presents: Tales From the Tour Bus focust op verhalen van artiesten uit de wereld van rock-’n-roll en country. De eerste aflevering volgt de excentrieke belevenissen van Johnny Paycheck. Hij verkocht miljoenen platen in de jaren zeventig en scoorde met hits zoals She’s All I Got, Take This Job and Shove It en Old Violin. Behalve een bekende muzikant was hij ook een beruchte outlaw die auto’s stal, drugs gebruikte, in de gevangenis belandde en ooit op iemand schoot omwille van een recept voor schildpadsoep.

Mike Judge Presents: Tales From the Tour BusIn de tweede episode staat Jerry Lee Lewis, bijgenaamd The Killer, in de kijker. Hij was een vriend/rivaal van Elvis Presley en Chuck Berry, hield naast muziek ook van wapens en is zeven keer getrouwd (waaronder een keer met zijn dertienjarige nicht). Andere muzikanten die in de volgende afleveringen worden uitgelicht, zijn George Jones, Tammy Wynette, Billy Joe Shaver, Waylon Jennings en Blaze Foley.

Het resultaat (acht afleveringen van een half uur) gaat in Amerika op 22 september 2017 in première. De poster en het plaatje in dit bericht geven alvast een eerste indruk van de tekenstijl.

(Via Den of Geek)

Geplaatst door onder Afbeeldingen, Series