01/09/2017

De Smurfen krijgen nieuwe animatieserie

De bekende stripfiguren van de Belgische tekenaar Peyo worden nieuw leven ingeblazen voor het kleine scherm. Het afgelopen decennium verschenen drie avondvullende films op het witte doek: The Smurfs (2011), The Smurfs 2 (2013) en Smurfs: The Lost Village (2017).

The Smurfs (De Smurfen)Licentiehouder IMPS (het bedrijf van Véronique Culliford, de dochter van Peyo) en uitgeverij Dupuis Audiovisuel hebben vandaag aangekondigd dat er nieuwe tv-avonturen in de pijplijn zitten. De serie, die voorlopig in prille ontwikkeling is, zal bestaan uit afleveringen van dertien minuten.

De succesvolle, klassieke tekenfilmserie van Hanna-Barbera uit de jaren tachtig wordt nog steeds in vele landen uitgezonden. Toch is het volgens Culliford een logische stap om na drie hollywoodfilms een nieuwe serie te creëren waarbij de Smurfen een geüpdatete look krijgen. In dit bericht vind je alvast een eerste stukje artwork.

Of de animatieserie in België zal worden gemaakt, is voorlopig niet bekend. De kans is wel reëel, gezien de betrokkenheid van Dupuis. Moederbedrijf Média-Participations heeft namelijk een vinger in de pap bij verschillende animatiestudio’s, zoals Ellipsanime (Frankrijk) en Dreamwall (België).

(Via Newsarama)

Geplaatst door onder Series