12/09/2017

Wildebeest lanceert crowdfundingcampagne

Dit jaar zag Ape Man het licht, de eerste korte animatiefilm die geproduceerd werd door Animal Tank. Bij de Belgische studio, die werd opgericht door Brecht Van Elslande en Bert Lesaffer, zitten ondertussen nog meer geanimeerde creaties in de pijplijn.

WildebeestHet eerstvolgende project is Wildebeest, een korte film die geschreven en geregisseerd wordt door jong talent uit Aalst: animator Nicolas Keppens en cartoonist/tekenaar Matthias ‘MAT’ Phlips. Wanneer ze niet samen in bad spelletjes spelen (zie video), werken ze samen aan een komische film over een koppel dat op safari gaat.

Na lang sparen gaan Jurgen De Troyer en zijn vrouw op safari in Afrika. Linda, die er altijd van heeft gedroomd om olifanten in het echt te zien, sleept haar stoere echtgenoot mee naar de savanne. Wanneer de twee door de groep worden achtergelaten in de wildernis, verandert hun avontuurlijke reis in een spannende en onvoorspelbare overlevingstocht.

WildebeestHet resultaat wordt een hybridefilm die live action met animatie combineert. Daarbij worden handgetekende personages verwerkt in (deels bewerkte) natuurfoto’s en realistische fragmenten uit documentaires. Vlaamse tv-kijkers zullen wellicht de stemmen van Jurgen en Linda herkennen. De hoofdpersonages werden respectievelijk ingesproken door de bekende acteurs Sam Louwyck (Eigen Kweek) en Chris Boni (Thuis).

Momenteel bevindt de film zich in de postproductiefase, maar om Wildebeest goed te kunnen afwerken, zijn de makers nog op zoek naar de laatste loodjes. De financiële steun van het publiek willen ze gebruiken om het sound design af te ronden en de compositing (waarbij de geanimeerde personages in de echte achtergronden worden geplaatst).

Wie de productie van de film steunt via de crowdfundingcampagne op CineCrowd, kan kiezen uit verschillende beloningen: een digitale kopie van de film, een T-shirt, kaartjes voor de première, unieke tekeningen en meer. Wie op de hoogte wil blijven, kan Wildebeest volgen op Facebook.

Promotiefilmpje crowdfunding Wildebeest

Geplaatst door onder België, Films