09/09/2017

Bullet Time is de Nederlandse Oscarinzending

Traditiegetrouw heeft de Nederlandse filmsector een animatie uitgekozen om de eer van het land te verdedigen bij de Oscars. Dit jaar werd Bullet Time geselecteerd voor de volgende editie van de Academy Awards in de categorie voor de Beste Korte Animatiefilm.

Poster Bullet TimeDe korte, handgetekende animatiefilm werd geregisseerd door Frodo Kuipers. Het script schreef hij samen met Rudi Brekelmans en Merlijn Passier. Die laatste was ook de producent van Bullet Time, die vijf en een halve minuut duurt. De traditionele 2D-animatie werd verzorgd door Frodo Kuipers zelf en Elian van der Heiden.

Het verhaal speelt zich af tijdens een typisch tafereel van het wilde Westen. Twee cowboys dagen elkaar uit voor een duel. Wanneer ze hun pistolen trekken en op elkaar schieten, worden de échte hoofdpersonages van de film afgevuurd: Stanley en Daisy, twee kogels die plotsklaps verliefd worden op elkaar. De vraag is of het hen lukt om hun lot in eigen handen te nemen.

Frodo Kuipers, een Nederlandse animator die afstudeerde aan het KASK in Gent, richtte in 2005 zijn eigen Studio Mosquito op, al werd een deel van de animatie van Bullet Time in Tilburg verzorgd bij Studio Nova. Heel wat van zijn creaties – zoals Ballone di Cannone, Fata Morgana, Bricks en Shipwrecked – waren te zien op bekende animatiefilmfestivals in binnen- en buitenland. Bullet Time ging dit jaar in première op Anima in Brussel. Sindsdien werd en wordt hij op allerlei festivals vertoond. Volgende maand draait de tekenfilm tijdens KLIK in Amsterdam.

Of Bullet Time de strijd met alle andere inzendingen overleeft, weten we pas over enkele maanden. De Oscarnominaties worden bekendgemaakt op 23 januari 2018, de winnaars worden onthuld op 4 maart 2018.

Teaser voor korte animatiefilm Bullet Time

(Via EYE)

Geplaatst door onder Eigen bodem, Films, Nederland, Trailers