23/09/2017

Aardman lanceert Aardboiled op YouTube

De Britse animatiestudio Aardman Animations – bekend van Chicken Run, Flushed Away, The Pirates!, Wallace & Gromit en Shaun the Sheep – wil allerlei leuke, korte animatiefilms verspreiden via een apart kanaal op YouTube.

Aardboiled - Aardman AnimationsDaarvoor heeft de studio deze week Aardboiled gelanceerd. Via het kanaal wil Aardman de reputatie en de bekendheid van de studio gebruiken om allerlei grappige animaties onder de aandacht te brengen. Aardboiled is in de eerste plaats bedoeld voor volwassenen, dus wellicht worden de wat stoutere of pikantere filmpjes niet geschuwd.

Het nieuwe platform zal zowel oude, minder bekende creaties uit het archief van Aardman bevatten als nieuw werk van animators uit de hele wereld. Momenteel bevat Aardboiled enkel filmpjes van makers die reeds bekend zijn bij Aardman, maar binnenkort gaan de deuren open voor iedereen. Geïnteresseerde filmmakers kunnen hun eigen werk inzenden, dat vervolgens wordt bekeken door een panel van Aardman dat bestaat uit regisseurs, producenten en beheerders van het YouTube-kanaal.

Aardboiled - Aardman AnimationsDe voorwaarden voor de filmpjes zijn dat ze geanimeerd zijn, uniek, entertainend en vooral grappig. Het is de bedoeling om een ouder publiek aan te spreken, maar de inhoud, animatiestijl en animatietechniek staan niet vast. Wel moet het resultaat minstens dertig seconden duren. Er mogen zowel series als afzonderlijke filmpjes worden ingezonden. De studio is voornamelijk op zoek naar komische figuren, interessante ideeën en maffe dingen die hen aan het lachen brengen. Onderaan vind je alvast een voorproefje van wat er op het kanaal zal verschijnen.

Makers van de filmpjes krijgen feedback van Aardman en behouden het auteursrecht. De studio zal de filmpjes twee jaar via YouTube distribueren. Opbrengsten die via de reclame op het platform worden gegenereerd, zullen per kwartaal met de makers worden gedeeld. Meer informatie en contactgegevens vind je op de website van Aardman.

Aardman lanceert YouTube-kanaal Aardboiled

Geplaatst door onder Films