24/08/2017

Vervolg op animatiefilm Zootopia op komst

Achter de schermen wordt naar verluidt gewerkt aan een vervolg op Zootopia. De populaire animatiefilm van Walt Disney verscheen in 2016 in de zalen onder de Nederlandse titel Zootropolis.

Poster Zootopia (Walt Disney)In een interview met de Britse krant The Sun heeft acteur Mark Smith onlangs bevestigd dat hij opnieuw zijn stem leent aan een politieneushoorn in de Zootopia-sequel.

Smith gaf klank aan Officer McHorn (te zien in het onderstaande fragment). Dat hij een neushoorn mocht inspreken, was een leuke verwijzing naar Rhino, een personage dat de acteur in de tv-serie Gladiators vertolkte.

Over het verhaal is nog niets bekend. De eerste film volgde het avontuur van Judy Hopps, het eerste konijn in het politiekorps. Ze wil zich bewijzen en bijt zich vast in een moeilijke zaak: de verdwijning van verschillende dieren uit Zootopia. Samen met oplichter Nick Wilde, een vos met een gladde tong, gaat ze op onderzoek.

Officieel heeft Disney nog geen vervolg op Zootopia aangekondigd. Gezien het internationale succes van het komische dierenavontuur, is dat wellicht slechts een kwestie van tijd. Wereldwijd bracht de film meer dan een miljard dollar op in de bioscoop.

De vraag is of de originele regisseurs terugkeren. Byron Howard werkt met componist Lin-Manuel Miranda aan een nieuwe animatiefilm en Rich Moore is druk met Ralph Breaks the Internet, het vervolg op Wreck-It Ralph.

Fragment uit animatiefilm Zootopia

(Via CartoonBrew)

Geplaatst door onder Films