10/08/2017

Nieuwe beelden uit Loving Vincent

Dit jaar verschijnt de langverwachte animatiefilm over de Nederlandse schilder Vincent van Gogh in de bioscoop. Dorota Kobiela en Hugh Welchman, de twee regisseurs, schreven samen met Jacek Dehnel het script.

Poster Loving VincentLoving Vincent is een ambitieuze, Europese samenwerking van het Britse productiebedrijf Trademark Films en de Poolse studio BreakThru Productions, een animatiestudio die zich gespecialiseerd heeft in stop motion en schilderanimatie. Het animeren gebeurde zowel in Polen (bij BreakThru) als in Griekenland (bij Mabrida).

Het verhaal draait om het leven en de (mysterieuze) dood van Vincent van Gogh. Was de kunstenaar die zijn eigen oor afsneed een gek of een genie? Aan de hand van zijn persoonlijke brieven en schilderijen wordt in deze film – letterlijk en figuurlijk – een uniek portret geschetst. Uiteraard werden een heleboel bekende meesterwerken van Van Gogh in de film verwerkt: een negentigtal schilderijen konden bijna een-op-een worden gebruikt, een dertigtal andere moesten worden uitgebreid of aangepast. Ondanks de noodzakelijke eigen interpretaties bleven de makers zo trouw mogelijk aan de originele stijl van de kunstenaar.

Onderaan in dit bericht vind je een nieuwe trailer. De film bestaat uit meer dan 65.000 frames die met olieverf op het canvas werden geschilderd. Voor dat indrukwekkende stukje ambachtswerk werden ruim 120 schilders uit alle hoeken van de wereld ingeschakeld. Loving Vincent werd gemaakt met behulp van rotoscopie, een techniek waarbij over het eerder opgenomen referentiemateriaal van echte acteurs wordt geschilderd (zie making-of).

De film, die in juni de Publieksprijs won op het animatiefestival in Annecy, wordt door distributeur Cinéart op 26 oktober 2017 in de Nederlandse zalen uitgebracht. Een kleine week eerder gaat Loving Vincent in première op het KLIK-festival in Amsterdam.

Nieuwe trailer voor Loving Vincent

Geplaatst door onder Films, Trailers