12/08/2017

Eerste trailer voor Duck Duck Goose

Original Force Animation is een Chinese studio die jarenlang animaties maakte in opdracht voor anderen, zowel voor films, series als games (Dragons: Riders of Berk, Ratchet & Clank, Grand Theft Auto V, Need for Speed: The Run, League of Legends).

Poster Duck Duck GooseEnkele jaren geleden besloot de studio om ideeën uit te werken voor eigen animatiefilms. Drie originele projecten zitten in de pijplijn, waarvan Duck Duck Goose de eerste is die verschijnt. Original Force opende in 2015 een afdeling in de Verenigde Staten, geleid door Sandra Rabins en Penney Finkelman Cox, twee executives die lange tijd ervaring opdeden bij DreamWorks. Op die manier kon er voor de (pre)productie Amerikaans talent gebruikt worden.

Duck Duck Goose wordt het regiedebuut van Chris Jenkins, een animator die bij Disney meewerkte aan de geanimeerde effecten van klassieke tekenfilms zoals Beauty and the Beast, Aladdin, The Lion King en Hercules. Nadien werkte hij voor Sony en DreamWorks als producent aan Surf’s Up en Home. Jenkins kwam zelf met een verhaal op de proppen en werkte het script daarvoor uit met Rob Muir (Tinker Bell and the Great Fairy Rescue).

Het verhaal volgt de stuntelige gans Peng, een vrijgezel die van zijn ongebonden leventje houdt. Wanneer hij een ongeluk heeft en achterblijft, wordt hij plotseling opgezadeld met twee veeleisende kuikens: Chi en Chao. Tegen zijn zin beschouwen de schattige bloedjes van kinderen hem als een vader. Het trio begint samen aan een avontuurlijke reis naar het zuiden en verandert in een echte familie.

Peng en de twee kuikens worden ingesproken door Jim Gaffigan, Zendaya en Lance Lim. Overige stemmen worden onder meer verzorgd door Stephen Fry, Craig Ferguson, Greg Proops, Natasha Leggero en Carl Reiner.

Onderaan in dit bericht vind je de eerste beelden uit de animatiefilm. Het resultaat wordt in Amerika op 20 april 2018 uitgebracht door Open Road Films, de distributeur van The Nut Job.

Eerste trailer voor Duck Duck Goose

(Via CartoonBrew)

Geplaatst door onder Films, Trailers