09/08/2017

Trailer voor serie Devilman Crybaby

Netflix, dat steeds op zoek is naar nieuw materiaal om het aanbod van het digitale televisieplatform uit te breiden, heeft zijn zinnen gezet op anime (tekenfilms uit Japan). Een van de nieuwe aanwinsten die onlangs werden aangekondigd is Devilman Crybaby.

Poster Devilman CrybabyAan de basis van de animatieserie ligt Devilman, een populaire manga (strip) uit 1972 van Go Nagai. De inmiddels 71-jarige Japanse tekenaar was op vele vlakken een pionier. Met Mazinger Z introduceerde hij gigantische robots die van binnenuit door menselijke piloten worden bestuurd, met Cutie Honey gaf hij voor het eerst een vrouwelijke heldin de hoofdrol in een shonen manga (jongensstrip) en met Harenchi Gakuen doorbrak hij taboes met komische, erotisch getinte strips.

In Devilman Crybaby ontdekken de verlegen jongen Akira Fudo en zijn vriend Ryo Asuka dat er een eeuwenoud ras van demonen bestaat. De monsters kunnen mensen in bezit nemen, maar volgens Ryo is er één manier om weerstand te bieden: zelf samensmelten met een demon en diens bovennatuurlijke gaven overnemen. Akira slaagt erin en transformeert in Devilman. Met zijn unieke combinatie van monsterlijke krachten en zijn menselijke ziel gaat hij de strijd met de andere demonen aan…

Devilman werd al eerder verfilmd in de jaren zeventig en tachtig, maar die verhalen weken op sommige punten af van de originele plot. De nieuwe reeks zou trouwer blijven aan de helse avonturen uit de originele manga.

De serie wordt geregisseerd door Masaaki Yuasa (Mind Game, Kick Heart, Lu Over the Wall) en is geschreven door Ichiro Okouchi (Code Geass: Lelouch of the Rebellion). In samenwerking met Netflix worden er tien afleveringen geproduceerd door Aniplex en Dynamic Planning. De animatie wordt in Japan gemaakt bij Science SARU, de studio van Masaaki Yuasa.

Het resultaat verschijnt wereldwijd op Netflix in de lente van 2018.

Eerste trailer voor Devilman Crybaby

(Via Netflix)

Geplaatst door onder Series, Trailers