29/08/2017

Magische teaser voor Mavka, the Forest Song

In Oekraïne wordt gewerkt aan Mavka, the Forest Song. De ambitieuze animatiefilm wordt geregisseerd door Aleksandra Ruban en geschreven door Yaroslav Voyceshek. Art director is Kristian Koskinen en de folkgroep DakhaBrakha zorgt voor de muziek.

Artwork Mavka, the Forest SongHet verhaal speelt zich af in de eeuwenoude bossen van Oekraïne, waar talloze geheimzinnige en raadselachtige wezens wonen. De ziel van de magische wereld is Mavka, een soort verpersoonlijking van de natuur. Ze beschermt het hart van het woud – de bron van alle leven – tegen allerlei indringers, waaronder mensen. Lukash, een eenvoudige boerenjongen, heeft een passie voor muziek en komt graag in het bos oefenen. Zijn fluitspel bereikt de oren van Mavka en de twee worden verliefd. Omdat ze allebei uit verschillende werelden komen, vormt hun relatie een grote uitdaging. De problemen worden nog groter wanneer de hebzuchtige Evilyn arriveert en een grote houtzagerij bouwt aan de rand van het bos. De fabriek dient als dekmantel voor haar ware missie: het hart van het woud stelen.

Elementen uit de Slavische cultuur liggen aan de basis van de film. Mavka was een van de mythologische figuren uit The Forest Song. Dat boek van de Oekraïense schrijfster Lesya Ukrainka gaat over nationale folklore en diende als een inspiratiebron voor de filmmakers. Een Mavka is een jonge, mooie, langharige, vrouwelijke geest die in bossen en grotten woont. Ze houdt van de natuur en helpt veeboeren soms door wilde dieren te verjagen. Leuk, zou je denken, maar af en toe lokt ze ook jonge mannen naar het bos waar ze hen dood ‘kietelt’. De kans is echter klein dat dat duistere kantje van de legende in de familiefilm wordt verwerkt.

Artwork Mavka, the Forest SongIn dit bericht vind je een eerste teaser die de beoogde sfeer demonstreert, net als enkele stukjes artwork. Helemaal onderaan is een video te bekijken waarin de makers wat meer vertellen over het nationale belang van het project. Heel wat Oekraïense elementen worden in de animatiefilm verweven: de oorsprong, de muziek, de heidense runen/tattoos op Mavka’s lichaam en de kostuums met patronen die gebaseerd zijn op traditioneel borduurwerk.

De 3D-animatiefilm – momenteel nog in ontwikkeling – wordt gemaakt bij Animagrad Studio, een onderdeel van de Film.UA Group. Dat is een groot Oekraïens multimediabedrijf dat films en tv-series ontwikkelt en produceert. Op Cartoon Movie in Bordeaux gooide de presentatie hoge ogen; achter de schermen wordt druk onderhandeld met Europese coproducenten. De makers lieten er weten dat ze samenwerken met allerlei experts om de Oekraïense legendes, religie, mode, rituelen en cultuur zo goed mogelijk weer te geven.

In 2019 zou het resultaat op het witte doek moeten verschijnen.

Eerste teaser voor Mavka, the Forest Song

Presentatie van de filmmakers

(Via AM)

Geplaatst door onder Films, Trailers