14/08/2017

Ghibli en Miyazaki maken nieuwe animatiefilm

Hayao Miyazaki, de meester achter succesvolle animatiefilms zoals Princess Mononoke, Porco Rosso, Kiki’s Delivery Service en My Neighbor Totoro, kondigde in 2013 zijn pensioen aan. Een jaar later raakte bekend dat Studio Ghibli stopte met de productie van avondvullende animatiefilms.

Hayao MiyazakiSlechts een kleine afdeling binnen Ghibli bleef voortbestaan. De studio hield zich enkel nog bezig met opdrachtwerk (reclamespots en muziekvideo’s), het afwerken van lopende projecten (waaronder manga) en het beheren van het populaire Ghibli Museum.

In een luie stoel van zijn pensioen genieten bleek echter niets voor Miyazaki, want achter de schermen werkt hij al een tijdje aan Kemushi no Boro (Boro the Caterpillar) voor het Ghibli Museum. Opvallend is dat de korte film met behulp van computeranimatie wordt gemaakt, in tegenstelling tot het ambachtelijke, handgetekende werk dat zijn wereldberoemde handelsmerk is.

Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan: in 2016 doken meer en meer geruchten op dat Miyazaki opnieuw een bioscoopfilm wilde maken. Hij werkte al aan de storyboards, hoewel het project nog geen groen licht had gekregen. Ondertussen is de aankondiging wél officieel bevestigd door Studio Ghibli. In Japan wordt volop nieuw talent ingehuurd (onder andere in-betweenanimators en achtergrondtekenaars) om mee te werken.

Concept art Boro the CaterpillarOp de website van Ghibli staat dat de productie in oktober 2017 start en wellicht drie jaar in beslag zal nemen. Grappig genoeg wordt het project – net zoals de voorgaande films van Hayao Miyazaki – ook deze keer weer omschreven als de laatste avondvullende animatiefilm van de inmiddels 76-jarige regisseur. Een titel of details over het verhaal werden nog niet onthuld. Mogelijk gaat het om een uitgebreider verhaal over Boro, de kleine rups uit de korte film waar Miyazaki aan werkt.

(Via Indiewire en ANN)

Geplaatst door onder Films