16/08/2017

Rocket & Groot genomineerd voor Emmy

Met de Oscars bekroont de Amerikaanse Academy elk jaar de beste films, maar voor tv-series zijn er afzonderlijke prijzen: de Emmy Awards. Voor animatieseries zijn er twee categorieën met elk vijf genomineerden:

Outstanding Animated Program

  • Archer (Episode: Archer Dreamland: No Good Deed) (FX)
  • Bob’s Burgers (Episode: Bob Actually) (Fox)
  • Elena and the Secret of Avalor (Disney Channel)
  • The Simpsons (Episode: The Town) (Fox)
  • South Park (Episode: Member Berries) (Comedy Central)

Outstanding Short-Format Animation

  • Adventure Time (Episode: Islands Part 4: Imaginary Resources) (Cartoon Network)
  • Disney Mickey Mouse (Episode: Split Decisions) (Disney Channel)
  • Marvel’s Rocket & Groot (Episode: Space Walk) (Disney XD)
  • Steven Universe (Episode: Mr. Greg) (Cartoon Network)
  • Teen Titans Go! (Episode: Orangins) (Cartoon Network)

Marvel's Rocket & GrootHet zijn bijna allemaal bekende programma’s die elk jaar genomineerd worden, maar in de bovenstaande rubriek voor korte animaties is een opvallende nieuwkomer te vinden: Marvel’s Rocket & Groot, een recente animatieserie die bestaat uit erg korte episodes van amper 105 seconden (1’45”).

Centraal staan twee premiejagers uit de Guardians of the Galaxy-strips van Marvel: Rocket, een maffe wasbeer die dol is op grote wapens, en Groot, een boomachtig wezen dat maar drie woorden kent.

De rode draad is heel eenvoudig: Rocket en Groot hebben geld nodig voor een nieuw ruimteschip. Elke aflevering proberen ze hun bankrekening te spekken. Rocket heeft vaak een geweldig plan, maar meestal loopt het niet van een leien dakje en moet Groot hem uit de nood helpen. Het resultaat is een Looney Tunes-achtige miniserie waarbij de klemtoon op humor ligt.

Marvel’s Rocket & Groot werd geproduceerd door Passion Pictures (Parijs en Londen), in samenwerking met de Franse studio’s Blue Spirit en Fortiche Prod. De afleveringen werden geregisseerd door Arnaud Delord en geschreven door Kevin Burke en Chris Wyatt. Onderaan in dit bericht vind je een afspeellijst met alle twaalf afleveringen.

De winnaars van de 69th Annual Primetime Creative Arts Emmy Awards worden op 9 en 10 september 2017 bekendgemaakt in Los Angeles.

Animatieserie Marvel’s Rocket & Groot

(Via Variety)

Geplaatst door onder Series