08/08/2017

Paramount stelt Amusement Park jaar uit

In 2011 werd Paramount Animation opgericht, maar de studio die DreamWorks en Disney weerwerk wilde geven, heeft nog weinig laten zien. De voorbije zes jaar werden enkel The SpongeBob Movie: Sponge Out of Water en het deels geanimeerde Monster Trucks geproduceerd.

Amusement ParkDe komende jaren moet daar eindelijk verandering in komen. Achter de schermen wordt gewerkt aan Sherlock Gnomes (een vervolg op Gnomeo & Juliet) en avondvullende avonturen die gebaseerd zijn op de animatieseries The Loud House en (alweer) SpongeBob SquarePants.

Het eerste écht originele project dat in de pijplijn zit is Amusement Park. Animator Dylan Brown werkte mee aan hits zoals Ratatouille, Finding Nemo, Toy Story, The Incredibles en Monsters Inc, maar verliet Pixar om zijn debuut als regisseur te maken bij Paramount. De computeranimatie wordt verzorgd door Ilion Animation Studios. Die Spaanse studio maakte Planet 51 en werkt aan de animatiefilms Luck en Split.

Amusement ParkAmusement Park volgt een jonge, nieuwsgierige meid. Zij ontdekt een oud en vergeten pretpark en wordt vrienden met de verwilderde dieren die er achterbleven. Samen willen ze het park weer openen en er een grote publiekstrekker van maken.

Oorspronkelijk zou Amusement Park in Amerika op 13 juli 2018 op het witte doek verschijnen, maar Paramount maakte zopas bekend dat de animatiefilm een jaartje wordt uitgesteld. De nieuwe releasedatum is 15 maart 2019.

Een reden voor de vertraging werd niet gegeven, maar er is nu in elk geval meer tijd om eventuele verbeteringen aan te brengen. Mogelijk is er een verband met het nieuws dat Nickelodeon (zusterbedrijf van Paramount) in 2019 ook een bijbehorende animatieserie wil uitbrengen.

(Via THR, logo via CS)

Geplaatst door onder Films