20/08/2017

Korte animatiefilm: Tough

Elk jaar organiseert de Academy een afzonderlijke wedstrijd waarvoor studenten uit binnen- en buitenland hun creaties kunnen inzenden. Voor animatiefilms zijn er twee categorieën: een voor studenten van Amerikaanse filmscholen en een voor internationale filmscholen.

Poster Tough - Jennifer ZhengEen van de finalisten van een Student Academy Award in de categorie voor internationale animatie is Tough. De korte, biografische animatiefilm werd gemaakt door Jennifer Zheng, die afstudeerde aan de Kingston University in Londen.

In de persoonlijke film praten de maakster en haar moeder over hun afkomst en hun gevoelens. Haar moeder maakte als kind de Culturele Revolutie mee in China, maar verhuisde later naar Groot-Brittannië. Daar werden Jennifer en haar broer in een overheersend Engelse omgeving opgevoed, wat een grote invloed had op hun identiteit. Als volwassen vrouw durfde ze haar moeder eindelijk enkele lastige vragen stelden, die in de onderstaande tekenfilm verwerkt werden.

Tough draaide inmiddels al op tientallen festivals en sleepte een handvol prijzen in de wacht. Vorig jaar won Jennifer Zheng onder andere de prijs voor Beste Geanimeerde Documentaire op KLIK! in Amsterdam. Meer informatie en ander werk vind je op haar website.

De winnaars van de Student Academy Awards worden tijdens een feestelijke ceremonie in Beverly Hills bekendgemaakt op 12 oktober 2017.

Korte animatiefilm Tough

(Via Skwigly)

Geplaatst door onder Kortfilms, Studentenwerk